Glutenfri mat

Norges beste tilbud av glutenfri mat og produkter!

Kinsarvik Naturkost har Norges beste tilbud av glutenfri mat og produkter på nett.

I vår nettbutikk finner du et bredt utvalg produkter for deg med intoleranse for gluten, cøliaki eller som av andre årsaker foretrekker et glutenfritt kosthold.

Bla deg nedover for å se noen av våre glutenfrie bestselgere, samt lese mer om hva et glutenfritt kosthold er og hvilken matvarer man kan spise og bør styre unna.

Hva er egentlig gluten og glutenfri mat?

Gluten er kort fortalt et protein som man finner i kornslag. Cøliaki – også kjent som glutenintoleranse – er en kronisk, autoimmune sykdom der tynntarmen blir betent etter inntak av glutenholdig mat.

I følge med NHI antas det at så mange som 7-8% av Norsk befolkning ikke tåler gluten eller andre stoffer i hvete. Denne statistikken inkluderer folk med glutensensitivitet, en sykdom der folk har utelukket cøliaki og hveteallergi, og ser en forbedring ved glutenfritt kosthold. Vanlige symptomer som kan tyde på glutensensitivitet eller cøliaki er diaré, forstoppelse, oppblåsthet og magesmerter (kilde: NCF).

For å unngå betennelse og symptomer er det viktig å være nøye med hva man spiser og gjerne erstatte med glutenfrie matvarer. Vanlige matvarer man som regel må styre unna med glutenallergi inkluderer:

  • Mel, gryn, korn og kli av blant annet hvete, spelt, bygg, rug og emmer
  • Brød, knekkebrød, kaker og boller
  • Frokostblandinger, puffet hvete/havre og müsli
  • Spaghetti, makaroni og pasta
  • Sauser, gryteretter og supper
Merking av glutenfrie produkter

Offisiell merking av glutenfrie produkter. Les mer om merking av glutenfrie varer hos Norsk Cøliakiforening.

Våre glutenfrie bestselgere

Glutenfri pizza

Det finnes mange gode alternativer

Det finnes mange gode alternativer til de mest vanlige produktene, som pasta, brød, kjeks og ulike korntyper. Det er også mange naturlig glutenfrie matvarer som du finner i neste seksjon.

Naturlig glutenfrie matvarer

Det er også en rekke matvarer som er naturlig glutenfri. Her er noen eksempler:

  • Egg
  • Frukt
  • Frø
  • Grønnsaker
  • Melkeprodukter
  • Nøtter
  • Olje
  • Rent kjøtt

Det er greit å notere at mange ferdigretter av f.eks kjøtt inneholder gluten. Vær nøye med å lese ingredienselister.

Om du ønsker å bake selv er det også flere glutenfrie melsorter som kan brukes. For eksempel bokhvete, hirsemel, teffmel, qunioamel, maismel, rismel, tapioka- og mandelmel. Du kan også tilsette fiberfin for ekstra fiber!

Du kan få masse nyttig informasjon om Cøliaki på Norsk Cøliakiforening sin nettside her.. 

Kilder: NHI – https://nhi.no/sykdommer/barn/magetarm/coliaki-oversikt/ Norsk Cøliakiforening sin nettside her

Populære glutenfrie kategorier

INSPIRASJON

Vår mest populære glutenfrie oppskrifter

Rå bringebærkake
Uten egg
Soyafri
Vegansk
Vegetarisk

Rå bringebær-ostekake

En rå vegansk bringebær-ostekake som er sunn, fri for egg, gluten, meieriprodukter, soya og raf…
Glutenfri bokhvetebrød

Glutenfritt bokhvetebrød

En sunn og superenkel glutenfri brødoppskrift som også er vegansk. Brødet inneholder rikelig med …

Glutenfrie kanelboller

Myke, saftige kanelboller som er helt uten gluten. Disse bollene smaker kjempegodt og er perfekte ti…

Tips & Triks

Barneselskap

Glutenfri mat og desserter til barn

Middagstips

Glutenfri middaginspirasjon

Rødbetebrød
Laktosefri

Rødbetebrød

Bytt ut hvetemelet med næringsrikt rødbetspulver og malte chiafrø og lag et saftig og smaksrikt b…