Oppskrifter / Middag

Enkel
15 minutter
4 Porsjoner

Vegansk gryterett med jackfruit

Dette er en solid og mettende vegansk gryterettoppskrift som er full av grønnsaker og smaker. For et godt måltid har vi også lagt til noen jackfruitbiter for å ha noe kjøttfullt å bite i. Det er den perfekte midddagsoppskridten når du trenger en varm og dampende gryte med deilig vegansk comfortfood.

Ingredienser

Grønnsaker:

1 gul løk
4 hvitløksfedd
3 gulrøtter
1 selleri stilk
450g poteter
100g tomater
100g champignon
75g spinatblader

Krydderblanding:

3 laurbærblad
10 kvister fersk timian

Dette har du kanskje hjemme:

1 ts maisenna

Slik gjør du

1. Vask, skrell og skjær opp alle grønnsakene.

2. Varm opp en gryte til middel varme og tilsett olivenolje. Stek den hakkede løken i 1-2 minutter, tilsett finhakket hvitløk og stek i noen sekunder.

3. Legg til de kuttede gulrøttene, rør og kok i 5-6 minutter.

4. Tilsett hakkete jackfruit og smak til gryte med salt, pepper, oregano og hvitløkskrydder. Rør godt, tilsett deretter srirachapaste og mørk sjokolade. Bland godt til sjokoladen er helt smeltet.

5. Tilsett nå det røkte paprikakrydderet og rør til det er kombinert. Hell deretter grønnsaksbuljongen til alle grønnsakene er dekket og tilsett urter: timian og laurbærblad. Stek gryten på middels varme dekket med lokk i ca. 40 minutter.

6. Tilsett selleri, sopp og tomater. Hell restenn av grønnsaksbuljongen i gryten. Rør godt, legg på lokket og kok i ca. 10 minutter.

7. Fjern timiankvistene og laubærbladene. Til slutt tilsett spinatblader. Rør godt, og på et par minutter er din veganske biff gryterett klar for servering.

Server og nyt en deilig vegansk høstgryte!

Grønnsaker:

kr 89
+

Krydderblanding:

Helios oregano
kr 25
+
kr 99
+
kr 45
+

Dette har du kanskje hjemme:

kr 261.75
+
kr 59
+

Total kr