Lavkarbo mat

Vi har et stort utvalg lavkarbo mat!

Bestill lavkarbo og keto produkter i vår nettbutikk!

Vi tilbyr et stort utvalg av lavkarbo mat og produkter.

I vår nettbutikk kan du handle et stort utvalg produkter av høy kvalitet med lavt karbohydrat innhold, og få det levert rett hjem på døren din!

Hva er lavkarbo?

Lavkarbo-dietten, populært kalt Keto eller ketogen diett, er en diett hvor en begrenser sitt inntak av raske karbohydrater som sukker, mel, pasta og matvarer med mye stivelse. Man øker inntaket av fett, protein og grønnsaker med lavt nivå av karbohydrater. Normalt sett pleier personer på lavkarbo-diett å holde inntaket av karbohydrater under 100 g om dagen.

Dietten kommer i en rekke varianter, hvor noen kutter ut alt av karbohydrater og utelukkende spiser fettholdige og proteinrike produkter av animalsk opprinnelse, til andre som kun reduserer inntaket av sukker i hverdagen. Uansett variant så skal dietten gi mer balansert blodsukker og øke metthetsfølelsen som fører til at en spiser mindre og deretter går ned i vekt. Dette gjør dietten enkel å komme i gang med for nybegynnere, da man kan tilpasse omfanget etter eget ønske og behov.

Hvorfor følger folk et keto kosthold?

Det er flere grunnet til at folk følger en ketogen diett. Her er noen fordeler:

  1. Gå ned i vekt: En ketogen diett kan hjelpe med å redusere vekten ved å tvinge kroppen til å bryte ned fett i stedet for karbohydrater for energi.
  2. Blodsukkerkontroll: Det kan hjelpe med å holde blodsukkeret og insulin nivåer jevnt, så det kan være gunstig for folk med diabetes type 2.
  3. For økt energi: En ketosen diett kan bidra til å øke energi og utenholdenhet ved å gi kroppen en stabil kilde til drivstoff (ketoner) som ikke har de samme stigningene i blodsukkernivåene som karbohydrater.

Det er viktig å merke seg at en lavkarbo diett ikke er passet for alle, spesielt for personer med visse helseproblemer. Det anbefales å snakke med en lege før man starter på en lavkarbo-diett eller livsstilsendring.

Slik kommer du i gang med lavkarbo kosthold

  • Spis grønnsaker som vokser over bakken, som brokkoli, kål, tomater og grønne grønnsaker
  • Spis mer nøtter, frø og belgfrukter
  • Velg “lett” eller “zero” varianter av produkter som brus, godteri og andre søtsaker
  • Velg lavkarbo varianter av ris, pasta og tilbehør
  • Spis mer egg, kjøtt og fisk til måltidene
  • Spis frukt og bær som inneholder lite sukker, men styr unna tørket frukt

Lavkarbo og keto bestselgere

Lavkarbo burger

Populære lavkarbo kategorier

INSPIRASJON

Våre mest populære lavkarbo oppskrifter

For å gjøre hverdagen litt enklere har vi laget oppskrifter som er velegnet til lavkarbo frokost, lunsj, middag og bakst.
Oppskriftene er enkle og godt egnet for nybegynnere som vil starte med lavkarbo.