Oppskrifter / Middag / Kjøttfri middag

Vegansk rødbeteburger
Middels
45 Minutter (med kjøletid)
Ca. 6 store burgere

Vegansk rødbeteburger

En saftig og velsmakende vegansk burger som er proppfull av grønnsaker! Bytt ut den vanlige hamburgeren med en sunnere fargerik variant.

Ingredienser

Burgere

1 rødløk, finhakket
2 hvitløksfedd, knust
2 rødbeter, skrellet og revet
1 squash, revet
2 store gulrøtter, skrellet og revet
4 vårløk, tynt skiver
3 ss finhakket fersk koriander
Salt & pepper

Tilbehør

Grove hamburgerbrød
Salat
Rødløk
Tomater

Slik gjør du

1. Ha 1 ss olje i en stor stekepanne over middels varme. Stek løken og hvitløken i 4 – 5 minutter eller til alt er mykt.

2. Ha i de revne grønnsakene og la de steke med under omrøring i 5 minutter til de blir myke.

Tips: om det blir litt ekstra væske i stekepannen fra grønnsakene tømmer du bort så mye du kan.

3. I en foodprosessor har du i havregryn, kikerter, tahini og eggerstatning. Puls til alt er kombinert.

4. Hell i en bolle og rør inn de revede grønnsakene og resten av ingrediensene. Bland godt sammen.

Tips: om grønnsaksbitene er litt store kan du pulse i en blender til du får ønsket konsistens.

5. Del blandingen i seks deler og form til burgere. Ha på papirkledd bakebrett, dekk og avkjøl i minst 30 minutter i kjøleskapet.

6. Ha litt olivenolje i en stekepanne over middels varme. Stek burgerene i 2 – 3 minutter på hver side, eller til de er gyldne.

7. Server! Gjerne med varme hamburgerbrød, salat, rødløk, tomater, vegansk ost og saus.

Burgere

kr 95.2
+
kr 31.2
+
kr 20
+
kr 47.2
+
kr 55.2
+

Tilbehør

kr 71.2
+

Total kr

Få 15% på din bestilling!

Meld deg på vårt nyhetsbrev for fristende oppskrifter, eksklusive tilbud & tips rett til innboksen. (Gjelder ordinære varer)