Oppskrifter / Dessert / Kaker

Rå bringebærkake
Middels
2 – 3 Timer (med avkjøling)
En kake

Rå bringebær-ostekake

En rå vegansk bringebær-ostekake som er sunn, fri for egg, gluten, meieriprodukter, soya og raffinert sukker, MEN som smaker “sykt” godt!

Kontrasten mellom teksturene, den kasende mandelbunnen og den silkemyke bringebær-/cashewkremfyllingen er perfekt sammen. 

Kaken er frisk og passer kjempefint til spesielle dager som morsdag eller på en varm sommerdag.

Ingredienser

Mandelbunn

Revet sitronskall (1 sitron)
Klype salt

Bringebær cashewost-fyll

350 g bringebær

Topping ideér:

Frosne bær / frysetørket bringebær
Raspet mørk sjokolade
Nøtter

Slik gjør du

Forberedelser:

1. Bløtlegg cashewnøttene i minst 2 timer.

Gjør klar bunnen:

2. Ha ingrediensene i en blender og kjør til du får en grov blanding.

Tips: la det være igjen noen småbiter – den skal ikke være helt glatt.

3. Ha blandingen i en kakeform og press ned med fingrene for å presse den jevnt utover bunnen.

Gjør klar bringebær- og cashewost-fyllet:

4. Skyll cashewnøttene i kaldt vann og ha i en blender med resten av ingrediensene til fyllet. Kjør til du får en jevn og kremaktig konsistens. Skrap ned sidene etter behov. 

Tips: Smak og juster. Tilsett mer sitronsaft om den er for søt, eller mer lønnesirup om den ikke er søt nok.

5. Hell over bunnen og sett inn i  fryseren. Vent til kaken har stivnet før du topper med ev. bringebærsyltetøy, kokosmasse eller hva du ønsker.

Server

6. Når du er klar til å servere setter du kaken i romtemperatur i ca. 10-15 minutter. Rester kan fryses i opptil 2 uker.

Nyt!

Rå bringebærkake

Mandelbunn

kr 75
+

Bringebær cashewost-fyll

Your Organic Nature cashewnøtter 1 kg
kr 349
+
kr 59
+

Topping ideér:

kr 69
+
kr 27
+

Total kr