
Pavlova uten gluten og melk
Her er en vegansk pavlova-oppskrift helt uten eggehviter!
Prøv denne oppskriften til årets nasjonaldag eller nyt med familie og venner i kaffebesøk. Topp med (vegansk) krem og friske bær for en dessert som er perfekt i vår- og sommervarmen.
Ingredienser
Marengs
Kokoskrem
Topping
Slik gjør du
Forberedelser:
Ha kokosmelk og kikertvæske i kjøleskap over natten. I denne oppskriften trenger du kun væsken fra kikertene, så de avsilte kikertene kan du oppbevare i kjøleskapet til en annen rett. Ha væsken i en luftet boks eller skål med plastfolie.
Marengs:
1. Forvarm ovnen til 150 °C, og kle stekebrett med bakepapir.
2. Ha kikertvæsken i en kjøkkenmaskin og visp i cirka 8 minutter, til du får myke topper.
3. Ha i sukker, 1 ts om gangen, og visp i cirka et kvarter.
4. Visp inn maismelet, litt om gangen til du får skikkelig fast marengs som henger i skålen selv om du løfter den opp ned.
5. Bruk en slikkepott eller skje og fordel marengsen utover stekebrettet i en stor sirkel.
6. Stekes i ovnen mellom 1 t. 15 min. – 1 t. 45 min. Skru av ovnen, åpne døren og la marengsen stå til den er avkjølt. Da stivner den mer.
Kokoskrem:
7. Ha kokosmelk i kjøkkenmaskin og visp til du får stive topper.
8. Skru hastigheten på lav og visp inn lønnesirup og vanilje.
9. Ha kokoskremen på avkjølt marengs og topp med friske bær, hakkede nøtter, kokosflak eller hva du ønsker.
Nyt!

Marengs
Kokoskrem
Topping
Total kr