Oppskrifter / Dessert / Kaker

Raw-kake med frosne bær
Middels
40 Minutter (uten kjøletid)
En kake gir 10 – 12 kakestykker

Raw-kake med frosne bær

Superlett, velsmakende og forfriskende vegansk rå kake med bær!

Denne kaken kan oppbevares i fryseren i opptil to uker, så den kan lett forberedes i god tid før besøk. Oppskriften kan tilpasses din smak, så bytt gjerne jordbærene med bringebær, blåbær eller bjørnebær om du foretrekker det.

Slik gjør du

Forberedelser:

1. Bløtlegg cashewnøttene i minst 2 timer (i kokende vann).

Bunn:

2. Puls nøttene til du får en grov blanding. Ha i resten av bunn-ingrediensene og puls til alt blandes godt sammen (du vil enda ha noen småbiter, det skal ikke være helt glatt).

3. Ha blandingen i en kakeform og press ned med fingrene for å pakke den jevnt utover bunnen.

Cashewost-fyllet:

4. Skyll cashewnøttene i kaldt vann og ha i en blender med resten av ingrediensene til fyllet. Kjør til du får en jevn og kremaktig konsistens. Skap ned sidene etter behov.

Tips: Smak og juster. Tilsett mer sitronsaft om den er for søt, eller mer lønnesirup om den ikke er søt nok.

5. Hell over bunnen og sett inn i  fryseren.

Jordbærfyllet:

6. Kombiner ingrediensene i en blender og kjør til du får ønskelig konsistens (den kan godt være helt glatt, eller ha noen biter i den). 

7. Sørg for at jordbærfyllet har stivnet litt før du heller jørdbærfyllet oppå. Dette sørger for at du får to fine lag oppå bunnen.

8. Dekk med plastfolie og ha i fryseren i 4 – 6 timer.

Server: 

9. Når du er klar til å servere har du kaken i romtemperatur i ca 10 – 15 minutter. Rester kan fryses i opptil 2 uker.

Nyt!

Raw-kake med frosne bær

Bunn

kr 75
+
kr 59
+
kr 27
+
kr 32
+

Cashewost-fyll

Your Organic Nature cashewnøtter 1 kg
kr 349
+
kr 99
+
kr 65
+
kr 99
+
kr 59
+
kr 32
+

Jordbærfyll

kr 99
+
kr 69
+
kr 59
+

Toppingidéer

kr 27
+
Ombar 90% cacao 35 g
kr 39
+

Total kr