
Glutenfritt bokhvetebrød
En sunn og superenkel glutenfri brødoppskrift som også er vegansk.
Brødet inneholder rikelig med frø og passer perfekt til matpakken eller hverdagen med ditt favoritt pålegg!
Ingredienser
Skål 1
Skål 2
Slik gjør du
1. I den ene skålen blander du vann, linfrø, psyllium frøskall, lønnesirup og eplecidereddik. Visp det sammen og la det stå i cirka 20 minutter.
2. I en annen skål blander du sammen bokhvetemel, bokhveteflak, bakepulver, natron, havsalt og frø.
3. Hell den tørre blandingen i den våte blandingen og bland godt sammen.
4. Forvarm ovnen til 180°C. Smør en brødform med kokosolje. Ha gjerne litt bakepapir i bunnen.
5. Overfør deigen til brødformen og glatt toppen med en slikkepott. Dryss over ekstra frø.
6. Stek i ovnen i 1 time og 10 minutter. Brødet skal være gyldenbrunt.
7. Ta ut av ovnen og la det bli i formen til det er kaldt nok til å ta ut. La det avkjøle helt på rist.
8. Skjær opp og nyt! Kan oppbevares i kjøleskapet i opptil en uke, eller lengre i fryseren.
Nyt!

Skål 1
Skål 2
Total kr