Oppskrifter / Middag

Enkel
30 minutter
4 porsjoner

Vegansk pasta al limone

En klassisk italiensk pasta som består av spaghetti, sitron, smør eller olivenolje, parmesan, salt og en sjenerøs mengde sort pepper. Opprinnelsen til pasta al limone er omstridt, men den er spesielt populær i Sør-Italia og Sicilia, regioner som er kjent for sitronavlingen.

Ingredienser

Ingredienser

Dette har du kanskje hjemme

5 gg usaltet smør
Finrevet skall av 1 sitron, pluss fersk juice.
1 middels fedd hvitløk, finhakket

Slik gjør du

1. I en stor stekepanne smelter du smør på middels varme til det har blitt gyllent. Senk varmen til lav, tilsett sitronskall og hvitløk, og kok under omrøring, 1 til 2 minutter.

2. I mellomtiden, i en middels kjele med kokende saltet vann, kok pastaen til den er nesten al dente. Ta vare på ca. 1 kopp (240 ml) pastavann, og tøm deretter pastaen.

3. Tilsett pasta til smørblandingen, sammen med 120 ml pastavann. Øk varmen til middels høy og kok, rør og vend til pastaen er glasert med smørblandingen.

4. Tilsett revet ost og bland og rør raskt til sausen tykner; hvis den blir for tykk/tørr, tilsett mer pastavann for å gjør den mer kremete. Tilsett sitronsaft etter smak, start med 1 ss (15 ml), og tilsett deretter mer til ønsket syrlighet er nådd. Smak til med salt og pepper.

5. Server spaghetti med en gang, topp hver porsjon med ekstra revet sitronskall og ost.

Buon appetito 🇮🇹

Ingredienser

Maldon sea salt flakes 250 g
kr 59
+
kr 59
+
kr 79
+
Goodlife økologisk hel sort pepper med kvern 50 g
kr 79
+

Dette har du kanskje hjemme:

Total kr