Vegansk pasta al limone
En klassisk italiensk pasta som består av spaghetti, sitron, smør eller olivenolje, parmesan, salt og en sjenerøs mengde sort pepper. Opprinnelsen til pasta al limone er omstridt, men den er spesielt populær i Sør-Italia og Sicilia, regioner som er kjent for sitronavlingen.
Ingredienser
Ingredienser
Slik gjør du
1. I en stor stekepanne smelter du smør på middels varme til det har blitt gyllent. Senk varmen til lav, tilsett sitronskall og hvitløk, og kok under omrøring, 1 til 2 minutter.
2. I mellomtiden, i en middels kjele med kokende saltet vann, kok pastaen til den er nesten al dente. Ta vare på ca. 1 kopp (240 ml) pastavann, og tøm deretter pastaen.
3. Tilsett pasta til smørblandingen, sammen med 120 ml pastavann. Øk varmen til middels høy og kok, rør og vend til pastaen er glasert med smørblandingen.
4. Tilsett revet ost og bland og rør raskt til sausen tykner; hvis den blir for tykk/tørr, tilsett mer pastavann for å gjør den mer kremete. Tilsett sitronsaft etter smak, start med 1 ss (15 ml), og tilsett deretter mer til ønsket syrlighet er nådd. Smak til med salt og pepper.
5. Server spaghetti med en gang, topp hver porsjon med ekstra revet sitronskall og ost.
Buon appetito 🇮🇹
Ingredienser
Maldon sea salt flakes 250 g
Knasende havsaltflak med en frisk intensitet for å fremheve enhver…
Ikke på nettlager
På lager i 0 butikker
Violife prosociano 150g
Violife Prosociano Blokk 150gr Alternativ til parmesan Melkefri ost Denne…
Over 5 på nettlager
På lager i 0 butikker
Goodlife økologisk hel sort pepper med kvern 50 g
Økologisk sort pepper med kvern. Hel pepper Med kvern…
Over 5 på nettlager
På lager i 0 butikker
Total kr