Oppskrifter / Bakst / Glutenfri bakst

Enkel
40 minutter
8 hamburgerbrød

Glutenfri hamburgerbrød med sesamfrø

Disse superenkle glutenfrie hamburgerbrødene er perfekt til grilling! En supermyk, glutenfri briochebrød som er enkel å lage, toppet med sesamfrø.

Ingredienser

Ingredienser

1 ts xanthan gum

Dette har du kanskje hjemme

1 ts salt
2 store egg
75g smør
20g usaltet smør(for børsting)

Slik gjør du

1. Mål opp melken i en liten panne og varm den på svært lav varme til den har hudtemperatur – dvs. du kan ikke kjenne varmen når du dypper fingeren i. Du vil at dette skal være rundt 40°C – jeg vil anbefale et termometer for å få dette riktig! Ta av varmen og hell i en bolle.

2. Rør sukkeret inn i den varme melken og til det er oppløst, tilsett deretter gjæren og rør igjen. La stå på et varmt sted i 5-10 minutter for at gjæren skal aktiveres. Den skal danne et nydelig skum på toppen når den er klar.

3.Tilsett det glutenfrie brødmelet, xantangummi og salt i en stor miksebolle og rør godt for å blande sammen.

4. Tilsett egg og eddik i et krus og visp lett for å kombinere. I en egen bolle smelter du smøret i mikrobølgeovnen (i 10 sekunders intervaller så det ikke brenner seg).

5. Når gjær/melkblandingen er aktiv (skummende), tilsett den til melet sammen med egg/oljeblandingen og det smeltede smøret. Bruk en tresleiv og pisk blandingen kraftig sammen for å kombinere den til en tykk og klebrig deig.

6. Del deigen i 8 stykker og legg dem jevnt på et kledd bakebrett. Du vil sørge for at de har litt mellomrom mellom dem. Dypp fingrene i kaldt vann og bruk dem til å forme deigen forsiktig til en jevn, rund form. Deigen vil være ganske klissete og vanskelig å håndtere, men du kan bruke våte fingre for å jevne dem ut til grove kuleformer.

7. Dekk formen løst med oljet plastfolie og la stå på et varmt sted for å heve. Det vil ta ca 60-90 minutter og rundstykkene skal nesten dobles i størrelse og vil sannsynligvis være rørende. Fordi dette er en beriket deig (med tilsetning av melk, smør og egg) trenger den litt lengre hevetid.

8. Forvarm ovnen til 200°C eller på vifte 180°C. Fjern plastfilmen og pensle toppen av bollene med det sammenpiskede egget. Dryss over sesamfrø og sett deretter formen midt i ovnen.

9. Stek i 25-30 minutter til toppen av rundstykkene er gyldenbrune. Hvis du synes at rundstykkene blir brune for fort, dekk til med litt folie midt i stekingen.

10. Ta bollene ut av ovnen. Smelt smøret i mikrobølgeovnen og pensle jevnt over rundstykkene mens de fortsatt er varme. Dette vil holde dem deilige og myke!

11. La rundstykkene avkjøles på en rist i minst 30 minutter før de spises. De nytes best mens de er varme og friske, eller la rundstykkene avkjøles helt og deretter fryse dem.

Da er du klar for knallgode hamburgerbrød til grillingen 🍔