Oppskrifter

Vegansk pesto med næringsgjær

 

Om vi måtte velge en oppskrift som er lett å slenge sammen på kort varsel, men likevel imponere hver gang, må det bli pesto.

 

Denne oppskriften er vegansk og inneholder næringsgjær, et inaktivt gjær som er fullt av B-vitaminer og proteiner. Gjæret er veldig populært hos veganere og bloggere som spiser plantebasert, og det gir en deilig oste- og nøtteaktig smak.

 

Pesto kan du bruke i uendelige retter - salater, pasta, pizza og mer!

Ingredienser

Til 6 porsjoner

 

70 g pinjekjerner

50 g valnøtter

60 ml olivenolje

1 ss knust hvitløk

2 ss sitronjuice

20 g næringsgjær med B12

50 g fersk basilikumblader

25 g fersk persille

60 ml vann

1/2 ts salt

1/4 ts pepper

 

Pesto_784x350.png

 

Fremgangsmåte

Ha alle ingrediensene i en blender - unntatt oljen og vannet. Miks til alt er blandet sammen (men ikke la det bli finmalt).

 

Tilsett litt olivenolje om gangen og kjør blenderen til alt blir rørt sammen. Skrap ned sidene etter behov.

 

Deretter tilsetter du 1 ss vann om gangen til ønsket konsistens er nådd - en tykk, men hellbar saus.

 

Tips: om du hopper over oljen kan du bruke en vegetabilsk buljong eller bare vann.

 

For mer osteaktig smak, tilsetter du mer næringsgjær, eller parmesanost om du ikke er vegansk.

 

Oppbevares i kjøleskapet i opptil en uke eller fryses i opp til en måned.

Skriv ut oppskriften

Kjøp produktene

Suma pinjekjerner 125g økologisk
kr 111,00
Clearspring italiensk kaldpresset olivenolje 250ml økologisk
kr 95,00
Marigold tørket inaktiv gjærflak m/b12 125g
kr 79,00
Maldon havsalt flak 250g
kr 60,00
Suma valnøtter 125g økologisk
kr 55,00
Brecht sort pepper malt 40g økologisk
kr 63,00