Oppskrifter / Middag / Kjøttfri middag

Krydret butternutsquash-suppe
Middels
1,5 time
6 – 8 Porsjoner

Krydret butternutsquash-suppe

En fantastisk høstsuppe med et skikkelig “kick”!

Ingredienser

Dette har du kanskje hjemme

Ferskvarer

1 stor butternutsquash
1 løk, medium
2 jalapenos
5 hvitløksfedd

Slik gjør du

1. Sett ovnen på 200° C.

2. Dekk en langpanne med bakepapir og dryss på litt god olivenolje. 

3. Begynn med å skjære opp gresskaret i striper og fjern frøene. Bak det på langpannen i ovnen i 30 minutter. 

4. Ta ut gresskaret fra ovnen og tilsett løken, hvitløken og jalapenoene. Disse kan du godt skjære opp i store biter. Ringle over litt olivenolje og stek alt i ovnen i 30 minutter.

5. Ta ut langpannen av ovnen og skyll gresskaret i vann. Legg alle ingrediensene i en stor gryte. Tilsett kraften, kokosmelken, salvie, muskat og eddiken i gryten. Hvis du har en stavmikser, bruker du den rett i gryten, men du kan godt bruke en vanlig blender også. Da må alt helles tilbake i gryten etterpå, da suppen skal trekke i 20 – 30 minutter etter at den er kjørt glatt.

6. Topp gjerne suppen gjerne med kokosmelk og chiliflak.

Suppen kan fryses eller oppbevares i kjøleskapet noen dager. 

kr 55
+
kr 29
+
kr 96
+
kr 75
+

Dette har du kanskje hjemme:

kr 119
+
kr 42
+

Total kr

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Fristende oppskrifter, eksklusive tilbud & tips rett til innboksen.