
Krydret gresskar- og gulrotsuppe
Krydret gresskar- og gulrotsuppe smaker fantastisk nå på høsten.
Varm deg opp på kalde, våte dager med en stor skål hjemmelaget vegansk suppe. En favoritt blant store og små!
Ingredienser
Dette har du kanskje hjemme
Ferskvarer
1 stor løk
1 kg gresskar – skrelt og i terninger
600 g (ca. 6 middels) gulrøtter – skrelt og i terninger
3 fedd hvitløk
1 tommers fersk ingefær – revet
Neve hakket fersk timian
Salt og pepper
En skvett med melk/fløte (valgfritt)
Slik gjør du
1. Varm olivenolje i en stor gryte og ha i løken. La den steke til den er blitt myk og gyldenbrun, dette tar 5 – 10 minutter.
2. Ha i gresskar- og gulrotterninger, hakket hvitløk og revet ingefær. Surr i noen minutter og rør ofte.
3. Tilsett krydder og kok i ett minutt til.
4. Ha i buljong, litt salt og pepper. Sett på lokk og la det småkoke i 20-30 minutter. Rør av og til.
5. Når grønnsakene er myke, kjører du blandingen med en stavmikser (eller i en blender) til du får ønsket konsistens.
6. Ha i en skvett melk eller fløte (om ønskelig). Smak og ha i mer krydder om det trengs.
7. Server med brød, solsikkefrø, litt fløte, urter og krydder. Rester kan oppbevares i kjøleskapet i opptil 4 dager eller fryses.
Nyt!

Dette har du kanskje hjemme:
Total kr