Oppskrifter / Middag / Kjøttfri middag

Krydret gresskar- og gulrotsuppe
Enkel
1 time
6 Porsjoner

Krydret gresskar- og gulrotsuppe

Krydret gresskar- og gulrotsuppe smaker fantastisk nå på høsten.

Varm deg opp på kalde, våte dager med en stor skål hjemmelaget vegansk suppe. En favoritt blant store og små!

Ingredienser

Dette har du kanskje hjemme

Ferskvarer

1 stor løk
1 kg gresskar – skrelt og i terninger
600 g (ca. 6 middels) gulrøtter – skrelt og i terninger
3 fedd hvitløk
1 tommers fersk ingefær – revet
Neve hakket fersk timian
Salt og pepper
En skvett med melk/fløte (valgfritt)

Slik gjør du

1. Varm olivenolje i en stor gryte og ha i løken. La den steke til den er blitt myk og gyldenbrun, dette tar 5 – 10 minutter.

2. Ha i gresskar- og gulrotterninger, hakket hvitløk og revet ingefær. Surr i noen minutter og rør ofte.

3. Tilsett krydder og kok i ett minutt til.

4. Ha i buljong, litt salt og pepper. Sett på lokk og la det småkoke i 20-30 minutter. Rør av og til.

5. Når grønnsakene er myke, kjører du blandingen med en stavmikser (eller i en blender) til du får ønsket konsistens.

6. Ha i en skvett melk eller fløte (om ønskelig). Smak og ha i mer krydder om det trengs.

7. Server med brød, solsikkefrø, litt fløte, urter og krydder. Rester kan oppbevares i kjøleskapet i opptil 4 dager eller fryses.

Nyt!

kr 159.2
+
Helios koriander
kr 18.4
+
Helios spisskumen
kr 26.4
+
Helios gurkemeie
kr 26.4
+
kr 79.2
+
Helios chilli
kr 28
+
Helios kardemomme
kr 33.6
+
kr 33.6
+

Dette har du kanskje hjemme:

Helios paprika
kr 23.2
+

Total kr

Få 15% på din bestilling!

Meld deg på vårt nyhetsbrev for fristende oppskrifter, eksklusive tilbud & tips rett til innboksen. (Gjelder ordinære varer)