Gresskarsuppe med kokosmelk
Gresskar er lett å få tak i på denne tiden av året, sammen med chili og hvitløk varmer denne suppen godt på kalde høstkvelder.
Ingredienser
Ferskvarer
750 g gresskar
250 g søtpotet eller gulrøtter
3 hvitløksfedd
1 ss finhakket chili
Fersk koriander
Slik gjør du
1. Sett ovnen på 200 grader.
2. Skjær opp gresskar i like store båter sammen med gulrøttene. Skjær litt av toppen av hvitløken og hakk opp chili.
3. Pensle gresskaret, gulrøttene og hvitløken med rapsolje og ha de i en ildfast form sammen med chilien. Strø spisskummen, salt og pepper over grønnsakene. Stek dem til de er møre i ca. 35 minutter.
4. Nå skal det være enklere å skrape ut gresskarkjøttet fra skallet.
5. Press hvitløken ut av skallet og ha alt i en gryte.
6. Hell kokosmelk og buljongkraften i gryten sammen med grønnsakene.
7. Bruk en stavmikser for å gjøre suppen glatt.
8. Varm opp suppen og smak til med salt og pepper.
9. Rist gresskarkjerner i en tørr panne og hakk opp koriander for en siste «finish» på suppen!
Nyt!
Tips:
Synes du suppen blir for tykk kan du ha i mer vann/buljong.
Clearspring økologisk kaldpresset rapsolje 500 ml
Clearspring økologisk rapsolje inneholder alle de tre omega-fettsyrene i tillegg…
Over 5 på nettlager
På lager i 0 butikker
Goodlife økologisk spisskummen 40 g
Økologisk spisskummen er velegnet til hjemmelaget tacokrydder, og andre krydderblandinger….
Over 5 på nettlager
På lager i 0 butikker
Helios gjærfri grønnsaksbuljong 130 g
Økologisk gjærfri grønnsaksbuljong fra Helios med hele 12,5% grønnsaker. …
Over 5 på nettlager
På lager i 0 butikker
Total kr