Oppskrifter / Middag / Kjøttfri middag

Gresskarsuppe med kokosmelk
Enkel
45 minutter
3 Porsjoner

Gresskarsuppe med kokosmelk

Gresskar er lett å få tak i på denne tiden av året, sammen med chili og hvitløk varmer denne suppen godt på kalde høstkvelder.

Ingredienser

Dette har du kanskje hjemme

Ferskvarer

750 g gresskar
250 g søtpotet eller gulrøtter
3 hvitløksfedd
1 ss finhakket chili
Fersk koriander

Slik gjør du

1. Sett ovnen på 200 grader. 

2. Skjær opp gresskar i like store båter sammen med gulrøttene. Skjær litt av toppen av hvitløken og hakk opp chili. 

3. Pensle gresskaret, gulrøttene og hvitløken med rapsolje og ha de i en ildfast form sammen med chilien. Strø spisskummen, salt og pepper over grønnsakene. Stek dem til de er møre i ca. 35 minutter. 

4. Nå skal det være enklere å skrape ut gresskarkjøttet fra skallet.

5. Press hvitløken ut av skallet og ha alt i en gryte. 

6. Hell kokosmelk og buljongkraften i gryten sammen med grønnsakene.

7. Bruk en stavmikser for å gjøre suppen glatt.

8. Varm opp suppen og smak til med salt og pepper. 

9. Rist gresskarkjerner i en tørr panne og hakk opp koriander for en siste «finish» på suppen!

Nyt!

Tips:

Synes du suppen blir for tykk kan du ha i mer vann/buljong.

kr 55
+
kr 42
+

Dette har du kanskje hjemme:

kr 89
+
Helios spisskumen
kr 32
+

Total kr

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Fristende oppskrifter, eksklusive tilbud & tips rett til innboksen.