Oppskrifter / Bakst / Julebakst

Gulrotkake med kremostglasur & marsipan
Middels
2 Timer (med kjøletid)
En kake gir 10 – 12 kakestykker

Gulrotkake med kremostglasur & marsipan

En deilig og saftig gulrotkake med lett og frisk kremostglasur og deilige marsipangulrøtter!

Denne oppskriften er perfekt i påsken og julen, og vil garantert bli en favoritt hos dem du kan dele den med!

Slik gjør du

1. Forvarm ovnen til 150°C.

2. Finn fram en brødform (cirka 13 x 23 cm) og smør bunnen og sidene av formen.

3. I en bolle pisker du sammen egg, olje og sukker til det er tykt og blekt på fargen.

4. Tilsett mel, bakepulver, salt, natron og krydder. Bland godt.

5. Ha i gulrøtter, rosiner og nøtter og rør sammen.

6. Røren er ganske flytende, men dette er ikke noe å bekymre seg for. Hell røren i brødform og stek i 1 – 1,25 timer, eller til en kakepinne kommer ren ut.

7. La kaken være i formen i 5 minutter, før du tar den ut og lar den avkjøles på en rist.

8. Farg marsipan og form til små gulrøtter. 

9. Rør godt sammen ingrediensene til glasuren i en skål. Glasuren blir ganske tykk.

Tips: Du kan godt la glasuren avkjøle seg i kjøleskapet i 10 minutter.

10. Hell glasuren over den avkjølte kaken og server som den er, eller pynt med marsipangulrøtter og hakkede nøtter.

God påske! ??

Gulrotkake med kremostglasur & marsipan

Kake

kr 119
+
kr 59
+
kr 39
+
Helios bakepulver
kr 53.6
+
Helios ceylon kanel 18 g
kr 31.2
+
kr 35
+
kr 29
+
Helios kardemomme
kr 32
+
kr 42
+
kr 99
+
kr 60
+

Glasur

kr 239
+
kr 84
+

Pynt

SukrinMarzipan 200 g
kr 63
+
kr 129
+

Total kr

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Fristende oppskrifter, eksklusive tilbud & tips rett til innboksen.