Oppskrifter / Bakst / Julebakst

Appelsinkake med sjokoladechips
Middels
45 Minutter
En kake (10 – 12 kakestykker)

Appelsinkake med sjokoladechips

En myk og luftig appelsinkake med deilige sjokoladebiter. I påsketiden er butikkene fulle av saftige appelsiner, så hvorfor ikke lage en kake med denne frukten til årets påskebakst?

Kaken er saftig nok til å ikke trenge glasur, og er utmerket til en kopp kaffe eller te.

Ingredienser

110 g usaltet smør (romtemperatur)
Revet appelsinskall (fra 1 appelsin)
Revet sitronskall (fra 1/2 sitron)
2 store egg
50 g rømme
120 ml appelsinjuice (cirka et halvt glass – ferskpresset er best!)

Slik gjør du

1. Forvarm ovnen til 180°C.

2. Smør kakeformen du ønsker å bruke.

Tips: Bruker du en langpanne senker du ovnstemperaturen til 160°C.

3. Rør sammen mel, maisstivelse, bakepulver, natron og salt i en middels bolle. Sett til side.

4. Pisk smøret til det blir kremet og tilsett deretter sukkeret gradvis. Om du bruker kjøkkenmaskin har du den på lav hastighet. Ha i appelsin- og sitronskall. 

5. Skru opp farten til middels høy, eller fortsett å røre sammen til du ser at fargen på røren lysner. Dette tar cirka 4 – 5 minutter med en kjøkkenmaskin. Fargen skal bli veldig blek (nesten hvit) og røren skal se luftig ut.

6. Ha i eggene, et av gangen. Ha i vanilje og rømme, og rør til alt er godt blandet.

7. Ha i en tredjedel av melet om gangen på laveste hastighet. Ha i appelsinjuice og hakkede sjokoladebiter og ør til du får en fin, jevn røre.

8. Hell røren i kakeformen og glatt toppen. Stek i ovnen 25 – 30 minutter, eller til en kakepinne kommer ren ut.

9. Ta kaken ut av ovnen og avkjøl på rist. Server, eller pynt med melis og mer hakket sjokolade.

Nyt!

Appelsinkake med sjokoladechips
kr 39
+
kr 42
+
Helios bakepulver
kr 67
+
kr 35
+
kr 32
+
kr 109
+
kr 239
+
kr 55
+

Total kr

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Fristende oppskrifter, eksklusive tilbud & tips rett til innboksen.