Oppskrifter / Middag / Kjøttfri middag

Spaghetti med linsebolognese
Middels
1,25 Time
4 Porsjoner

Spaghetti med linsebolognese

En fantastisk vegansk pastasaus fylt med proteinrike linser. En mettende, kjøttfri smakfull pastasaus som passer til store og små!

Vi anbefaler at du bruker grønne linser for de holder formen bedre når de stekes. Brune og svarte linser fungerer også bra, men røde linser får en litt mer “grøtete” tekstur når de er kokt.

Ingredienser

1 gul løk, finhakket
1 gulrot, finhakket
1/2 selleri stilk, finhakket
2 hvitløksfedd
350 ml vann

Slik gjør du

1. Varm olivenolje over medium varme i en stor gryte. Stek løk, gulrot og selleri til de er myke. 

2. Tilsett hvitløk, basilikum, oregano og chili. Rør sammen. 

3. Tilsett resten av ingrediensene, og salt om tomatene er usaltede. Rør godt og la det stå til det koker. 

4. Når det koker, senker du varmen og lar det småkoke i 40-45 minutter. Rør av og til for å sikre at ingenting setter seg fast i bunnen av gryten. 

5. Når linsene lett kan moses med en gaffel mot siden av gryten, er det ferdig. Tilsett mer salt etter behov. 

6. Server med dine favorittnudler eller spaghetti. Sausen kan oppbevares i en lufttett beholder i kjøleskapet i opptil en uke, eller i fryseren i opptil 3 måneder. 

Nyt!

Spaghetti med linsebolognese
kr 119
+
Helios basilikum
kr 23.2
+
Helios oregano
kr 20
+
Helios chilli
kr 28.8
+
kr 69
+
kr 99
+
Biona tomat og basilikum pastasaus 350g øko
kr 49
+
kr 49
+

Total kr