Oppskrifter

17. mai - Nyt dagen med glutenfri lomper og veganske pølser

Bytt ut kjøttpølser med veganske pølser og lag glutenfrie lomper til 17. mai - Superenkelt og godt, et festmåltid for store og små! 

 

Ingredienser
500 gr ukokte poteter
150 gr bokhvetemel
1 ts salt 

Fremgangsmåte
Kok poteter med skall. La de avkjøle seg før du moser potetene til potetmos. Bokhvetemel og salt eltes inn i potetmosen til deigen kan kjevles. 

Kjevl ut og skjær ut lomper (bruk gjerne en rund tallerken og skjær rundt). Bruk en gaffel og prikk litt i lompene før steking, da unngår du luftbobler. Stek lompene på middels varme i en tørr teflonpanne. Ca. 3 minutter på hver side. Pakke lompene inn i et kjøkkenhåndkle for at de skal bli tørre. 

Lompene egner seg godt for frysing. Legg bakepapir mellom hver lompe. Da blir det enklere å ta dem fra hverandre når du tar dem opp fra frysen.  

 

 

 

Nyhetsbrev_påmelding_392x200.jpg

Skriv ut oppskriften