Veganske kanelsnurrer
Supermyke og deilige veganske kanelsnurrer kan lages på 1,5 time! Lastet med kanelsukker klebrig godhet og toppet med himmelsk glasur. Du vil ikke tro hvor store og luftige de er!
Ingredienser
Deig
Fyll
Glasur
Slik gjør du
1. Gni sjenerøst to runde kakeformer med vegansk smør.
2. I en stor bolle, visp sammen havremelk, smeltet smør og sukker. Blandingen skal være akkurat passe varm, og registreres mellom 37-43˚C). Hvis den er varmere, la den avkjøles litt.
3. Dryss gjæren jevnt over den varme blandingen og la stivne i 1 minutt.
4. Tilsett 690 g mel og 1 ts salt til melkeblandingen og bland med en tresleiv til den er så vidt blandet.
5. Dekk bollen med et håndkle eller plastfolie og sett på et lunt sted til heving i 1 time.
6. Forvarm ovnen til 180˚C.
7. Etter 1 time skal deigen ha nesten doblet størrelsen.
8. Fjern håndkleet og tilsett en ekstra 95g mel og salt. Rør godt, og vend deretter ut på en godt melet overflate.
9. Elt deigen lett, tilsett mer mel etter behov, til deigen akkurat mister sin klebrighet og ikke fester seg til overflaten.
10. Kjevle deigen ut til et stort rektangel, ca 1 cm tykt. Fest hjørnene for å sikre at de er skarpe og jevne.
11. Fordel det myke veganske smøret jevnt over deigen.
12. Dryss jevnt over brunt sukker og kanel.
13. Rull sammen deigen, form en pølse, og klyp sammen sømmen. Plasser sømsiden ned. Klipp av eventuelle ujevnheter i hver ende.
14. Kutt pølsen i to, del deretter hver halvdel i 7 like store biter. Omtrent 8 cm tykke hver.
15. Legg 7 kanelsnurrer i hver kakeform, en i midten, seks rundt sidene. Dekk til med plastfolie og sett på et lunt sted til heving i 30 minutter.
16. For å forberede melisen. I en middels stor miksebolle, visp sammen melis, mandelmelk og vanilje til en jevn masse.
17. Fjern plastfolien. Stek kanelsnurrene i en forvarmet ovn ved 180˚C i 25-30 minutter, til de er gyldenbrune.
18. Mens kanelsnurrene er fortsatt varm, drypp jevnt med melis over.
19. Nyt!
Deig
Berit havre og mandelmylk 1L
Usøtet, laktosefri, havre- og mandeldrikk fra Berit™. Kan brukes…
Over 5 på nettlager
På lager i 0 butikker
Violife vegansk smør 250 g
Vioblock er en vegansk smørblokk laget med kokosolje. Beriket…
Over 5 på nettlager
På lager i 0 butikker
Sukrin sukker 500 g
Sukrin er et 100% naturlig, trygt og kalorifritt alternativ til…
Over 5 på nettlager
På lager i 0 butikker
Rapunzel økologisk tørrgjær 9 g
Den ideelle tørrgjæren med naturlig gjær smak for søte og…
Ikke på nettlager
På lager i 0 butikker
Doves farm self raising white flour wheat free 1 kg
En melblanding med natulige, glutenfrie ingredienser. Egg-, soya- og…
Over 5 på nettlager
På lager i 0 butikker
Fyll
Violife vegansk smør 250 g
Vioblock er en vegansk smørblokk laget med kokosolje. Beriket…
Over 5 på nettlager
På lager i 0 butikker
Sukrin Gold 500 g
Sukrin Gold er en naturlig og sunn sukkererstatning med svært…
Over 5 på nettlager
På lager i 0 butikker
Goodlife økologisk ceylon kanel 40 g
Økologisk Ceylon kanel er velegnet til grøt, bakverk og i…
Over 5 på nettlager
På lager i 0 butikker
Glasur
SukrinMelis 400 g
SukrinMelis er en naturlig sukkererstatning som er finmalt og ligner…
Over 5 på nettlager
På lager i 0 butikker
Berit havre og mandelmylk 1L
Usøtet, laktosefri, havre- og mandeldrikk fra Berit™. Kan brukes…
Over 5 på nettlager
På lager i 0 butikker
Madagascar bourbon vanilla extract 60 ml
Madagascar Bourbon Pure Vanilla Extract Glutenfri 100% naturlig Allergenfri…
Over 5 på nettlager
På lager i 0 butikker
Total kr