Oppskrifter / Dessert

Middels
60 minutter
12 – 16 porsjoner

Saftig glutenfri sjokoladekake

En supersaftig glutenfri sjokoladekake som er enkel å lage! Perfekt til barnebesøk eller bursdag, eller når du har lyst på noe godt. Topp med ferske bær eller hva med noen fargerike sjokoladelinser?

Slik gjør du

1. Forvarm ovnen til 180 grader.

2. Bland sammen sukker, mel, kakao, bakepulver, natron og salt i en bolle eller kjøkkenmaskin. Ha i egg, melk, olje og vaniljeekstrakt. 

3. Pisk sammen godt, eller ha kjøkkenmaskinen på middels hastighet i cirka to minutter. Rør inn kokende vann.

4. Hell røren i en bakepapirkledd form.

5. Sett i ovnen i cirka 35 – 40 minutter, eller til en tannpirker satt i midten kommer ren ut. 

6. Avkjøl i formen i 5 minutter før du tar den ut og avkjøler på en rist. 

Glasur

7. Pisk smør og vanilje sammen til det er glatt og kremaktig.

8. Tilsett kakaopulver og rør godt sammen til alt er blandet. 

9. Ha i melis, litt for litt, til alt er kombinert.

10. Hell i melk, litt etter litt, til du får en fin konsistens. 

11. Hell melis over kaken og la det stivne litt før servering. Dryss gjerne over noen hakkede nøtter eller topp med friske bær. 

Oppbevares i en luftett beholder i kjøleskap i opptil en uke. 

kr 95.2
+
kr 55
+
Superfruit kakaopulver
kr 139
+
kr 35
+
kr 35
+
kr 73
+
kr 239
+

Glasur

kr 239
+
Superfruit kakaopulver
kr 139
+
kr 85
+

Total kr