Oppskrifter / Bakst / Julebakst

Enkel
30 Minutter
Ca. 20 muffins

Pepperkake muffins med kanel smørkrem

Luftige og supersaftige pepperkake muffins med fyldig kanel smørkrem! Disse er enkle å lage og gjør en imponerende dessert til førjulstiden.

Ingredienser

Pepperkakemuffins

113 g smør(romtemperert)
2 egg(romtemperert)
125 ml melk(romtemperert)

Kremost

112 g kremost
2-4 ss kremfløte(etter behov)

Slik gjør du

1. Forvarm ovnen til 180 grader og kle formen med muffinsformer. Bland sammen mel, natron, ingefær, kanel, muskatnøtt, nellik og salt. Sette til side.

2. I en annen stor bolle bland krem ​​sammen smør og sukker i 2 minutter. Tilsett melasse, melk, egg og vanilje, og bland godt. Rør gradvis inn melblandingen til den akkurat er kombinert (ikke overmiks på denne delen).

3. Fordel røren jevnt i muffinsformene, fyll hver form ca 3/4 full. Stek ca 19-22 minutter til en tannpirker kommer ren ut. La det avkjøles i muffinsformene i ca. 5 minutter, og overfør deretter til en beholder med lokk for å avkjøles helt (dette er hemmeligheten til å holde dem superfuktige!)

Forbered kremost:

1. Når muffinsene er helt avkjølt, tilbered kremosten. Pisk ostekremen til den er luftig (ca. 2 minutter).

2. Tilsett vanilje, kanel og 2 ss tykk krem ​​og bland til den er jevn.

3. Bland gradvis inn melis. Tilsett 1-2 ss ekstra kremfløte etter behov for å tynne kremosten til en smørbar konsistens.

4. Fordel kremosten på de avkjølte muffinsene. Oppbevares i lufttett beholder.

Pepperkakemuffins

kr 55
+
kr 35
+
Helios malt ingefær
kr 23.2
+
kr 99
+
kr 79
+
Helios himalayasalt
kr 31.2
+
Sukrin Gold 500g
kr 89
+
Meridian melasse 350g økologisk
kr 69
+
kr 299
+

Kremost

kr 84
+
kr 60
+
kr 299
+

Total kr

Få 15% på din bestilling!

Meld deg på vårt nyhetsbrev for fristende oppskrifter, eksklusive tilbud & tips rett til innboksen. (Gjelder ordinære varer)