Oppskrifter / Bakst / Kjeks

Havrekjeks med yoghurtdryss
Middels
20 Minutter
Ca. 24 kjeks

Havrekjeks med yoghurtdryss

Ta med hjemmelagde havrekjeks med deilig yoghurtdryss ut på tur! Populært hos både store og små. Prøv oppskriften med forskjellige nøtter eller raspet gulrot for variasjon i smaken

Ingredienser

200 g smør
2 egg
1 klype salt
Hakkede nøtter – valnøtter, peanøtter osv.
Tørket frukt – gojibær, tørket blåbær, tranebær

Topping

75 g gresk yoghurt

Slik gjør du

1. Rist havregryn i en stekepanne så de får litt farge. La de avkjøles på en tallerken.

2. Bland sukker og smør i en bolle til det blir kremaktig. Rør inn et egg om gangen. 

3. Sikt hvetemel og natron i en annen bolle og ha i de andre tørre ingrediensene. Om du tar med nøtter kan du blande det inn nå.

4. Tilsett det tørre i smørblandingen sammen med vaniljesukker og bland godt sammen.

5. På melet bakebord triller du deigen til en pølse. Del opp i ca. 24 biter, alt etter hvor store kjeks du ønsker. 

6. Trill til kuler og legg på et eller to bakepapirkledd stekebrett. 

7. Stekes ved ca 175°C i ca. et kvarter til kjeksene er gyldenbrune.

8. La de hvile litt på stekebrettet, før du avkjøler på en rist.

Yoghurtdryss

9. Ha yoghurten i en stor bolle og bland inn smeltet smør/kokosnøttolje. Tilsett melis og visp til alt er blandet. Dekk skålen og la det sitte mens kjeksene avkjøler seg. 

10. Bruk en skje for å drysse yoghurtmiksen over kjeksene, eller dypp i om du ønsker å dekke kjeksene. 

11. La kjeksene avkjøles før spising. Oppbevares best i en tett boks i noen uker.

Oppskrift adaptert fra Trines Matblogg.

kr 39
+
kr 92
+
kr 59
+
kr 39
+
kr 35
+
kr 239
+

Topping

kr 69
+
kr 84
+

Total kr

Få 15% på din bestilling!

Meld deg på vårt nyhetsbrev for fristende oppskrifter, eksklusive tilbud & tips rett til innboksen. (Gjelder ordinære varer)