Oppskrifter / Bakst / Julebakst

Årets julekake
Middels
35 Minutter (uten heving)
2 Mellomstore kaker

Årets julekake med rosiner & tranebær

Hva er bedre enn fersk julekake-skive med brunost? Denne oppskriften fra Bettina Kojan gir to mellomstore saftige julekaker!

Ingredienser

Dette har du kanskje hjemme

Ferskvarer

75 g smøremyk rapskokossmør

Slik gjør du

1. Bland rosiner og tranebær i en skål med lunket vann. 

2. I en annen bolle, bland alle tørre ingrediensene. Ha i melk og honning. Bruk gjerne en kjøkkenmaskin i ca. 10 minutter til å blande alt sammen. Hvis deigen er klissete kan du tilsette mer mel.

3. Tilsett smør og elt til alt smøret er godt blander inn.

4. Hell vannet av rosinene og tranebærene, klem ut alt overflødig vann og bland inn i deigen. Pass på så de ikke blir most.

5. Dekk bollen med plast og sett et lunt sted i ca. en time til deigen blir dobbelt så stor. 

6. Ha litt mel på benken, del deigen i to, kna hver del lett et par ganger med hendene, form to runde boller og dekk til med et kjøkkenhåndkle. La de hvile i en time.

7. På bakepapirkledd stekeplate former du deigen slik du ønsker.

8. Pensle med egg eller melk, og lag 3 snitt med en skarp kniv ca. 1 cm dype i deigen.

9. Stek i ovnen (175 grader) på nederste rille i ca. 20-25 min. Kaken skal være lett gyldenbrun på toppen.

10. La kaken kjøles ned og server med fersk brunost eller et tykt lag med smør.

Oppbevar i plast i kjøleskap, ellers kan det fint fryses.

Årets julekake

Bilder og oppskrift fra samarbeidspartneren vår – Bettina Kojan.

kr 69
+
kr 29
+
kr 99
+

Dette har du kanskje hjemme:

kr 39
+
Rapunzel tørrgjær
kr 19
+
kr 29
+
kr 29
+
kr 56
+

Total kr

Få 15% på din bestilling!

Meld deg på vårt nyhetsbrev for fristende oppskrifter, eksklusive tilbud & tips rett til innboksen. (Gjelder ordinære varer)