Oppskrifter / Middag / Tilbehør

Vegansk rødbetehummus
Enkel
15 Minutter
En skål

Vegansk rødbetehummus

Hummus er næringsrikt og kjempegodt som dipp eller som pålegg.

Denne fargerike hummusen har også den ekstra fordelen med næringsstoffene fra rødbeter som er rike på både jern og folsyre, i tillegg til å være en god kilde til antioksidanter.

Om du er på jakt etter noe som gir litt farge på tallerken

en, anbefaler vi at du lager dette!

Ingredienser

1 rødbete (mellomstor), kokt eller stekt og avkjølt
1 boks kikerter (400 g)
1 hvitløksfedd
2 ss tahini
Sitronjuice (av 1/2 sitron)
Salt og pepper

Toppingsidéer

Frø – gresskarfrø. hampefrø, sesamfrø
Nøtter – hakkede pistasjnøtter
Limesaft fra 3 – 4 store lime
Olivenolje
Urter

Slik gjør du

1. Skjær rødbeten i biter og ha i en blender med kikerter (drenerte), hvitløk, tahini og sitronsaft. 

2. Kjør til du får ønsket konsistens – jo lengre du kjører blenderen, desto finere hummus får du.

Tips: om hummusen blir litt for tykk, kan du tilsette litt vann.

3. Tilsett salt og pepper. Og så lett er det! Finn fram en serveringsskål og topp med det du ønsker. 

Sett gjerne i kjøleskapet før servering.

Vegansk rødbetehummus

Total kr