Oppskrifter / Middag / Tilbehør

Hjemmelaget fermentert ketchup
Middels
2 – 4 Dager
Et stort glass

Hjemmelaget fermentert ketchup

Ketchup fra dagligvare butikkene er ofte fult av sukker og tilsetningsstoffer, men om barna vil ha det på alt er det kanskje på tide å lage din egen.

Denne fermentert ketchupoppskriften fra Berit Nordstrand er midt i blinken, og ikke minst superenkel!

Slik gjør du

1. Ha alle ingrediensene i en skål og bland godt sammen.

2. Oppbevar i et norgessglass med gummistrikk og lokk på kjøkkenbenken i romtemperatur.

3. La den stå i 2 til 4 dager så ketchupen fermenteres og melkesyre utvikles.

4. Smak etter 2 dager. Om du ønsker litt mer syrlighet kan den stå lengre. Vær obs på at den ikke overgjærer, da smaker den ikke godt lengre.

5. Ha i mindre tette glass og sett i kjøleskapet.

Oppskrift og bilde fra Berit Nordstrand.

Legg til ønskeliste

Rømer tomatpure 210 ml

Økologisk tomatpure fra Rømer. 210 ml ØkologiskBruk: Tomatpuré har tykkere…

kr 39
+

Ikke på nettlager

På lager i 0 butikker

Kjøp
Legg til ønskeliste

Vertmont lønnesirup 250 ml

Et rent naturprodukt med en deilig smak og herlig aroma!Lønnesirup…

kr 99
+

Over 5 på nettlager

På lager i 0 butikker

Kjøp
Legg til ønskeliste

Vita Biosa 1 L

En fermentert urtedrikk med melkesyrebakterier.   Drikk før måltid eller…

kr 335
+

Over 5 på nettlager

På lager i 0 butikker

Kjøp
Legg til ønskeliste

Clearspring apple cider vinegar 500 ml

En frisk og fruktig eplecidereddiken er laget i Italia med…

kr 69
+

Over 5 på nettlager

På lager i 0 butikker

Kjøp
Legg til ønskeliste

Saga malt allehånde pose 40 g

Allehånde får navn fra den kombinerte smaken av kryddernellik, pepper,…

kr 29
+

Over 5 på nettlager

På lager i 0 butikker

Kjøp

Total kr