Oppskrifter / Frokost / Pålegg

Hjemmelaget vegansk nutella
Middels
30 minutter
8 – 10 Porsjoner

Hjemmelaget vegansk nutella

Hjemmelaget nutella lager du enkelt på en halvtime! Spre den på brød eller toast, har det på toppen av din favoritt iskrem, på vafler eller vår favoritt; pannekaker!

Ingredienser

125 ml hasselnøttmelk

Dette har du kanskje hjemme

1/4 ts havsalt

Slik gjør du

1. Varm opp ovnen til 175 grader. 

2. Legg hasselnøttene på et brett med bakepapir og stek i 15 minutter. Om du ikke har hasselnøtter uten skall, kan du rulle dem rundt  i et kjøkkenhåndkle slik at skallet faller av etter du har stekt dem. 

3. Hell så hasselnøttene over i en blender og kjør i 10 minutter til du får ett tykt og kremaktig nøttesmør. Du må sannsynligvis stoppe og skrape langs beholderen noen ganger. 

4. Mens nøttene behandles, bryt sjokoladen opp i små biter og ha dem i et vannbad slik at sjokoladen smelter sammen med kokosoljen. 

5. Når nøttesmøret er klart tilsetter du sjokoladen, lønnesirup, hasselnøttmelk, vanilje og salt. Kjør det hele i blenderen i noen minutter til du har en glatt masse. 

6. Sjokoladepålegget oppbevares i en sterilisert krukke/glass ved romtemperatur. 

Nyt på nystekt brød eller toast, på vafler eller pannekaker!

Vegansk nutella
Berit Nordstrand 80% mork
kr 55
+
kr 159
+
kr 115
+

Dette har du kanskje hjemme:

kr 399
+
kr 239
+

Total kr

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Fristende oppskrifter, eksklusive tilbud & tips rett til innboksen.