Oppskrifter / Frokost / Pålegg

Hjemmelaget vegansk nutella
Middels
30 minutter
8 – 10 Porsjoner

Hjemmelaget vegansk nutella

Hjemmelaget nutella lager du enkelt på en halvtime! Spre den på brød eller toast, har det på toppen av din favoritt iskrem, på vafler eller vår favoritt; pannekaker!

Ingredienser

2 ss kokosolje
125 ml hasselnøttmelk

Dette har du kanskje hjemme

400 g usaltet hasselnøtterberit
1/4 ts havsalt

Slik gjør du

1. Varm opp ovnen til 175 grader. 

2. Legg hasselnøttene på et brett med bakepapir og stek i 15 minutter. Om du ikke har hasselnøtter uten skall, kan du rulle dem rundt  i et kjøkkenhåndkle slik at skallet faller av etter du har stekt dem. 

3. Hell så hasselnøttene over i en blender og kjør i 10 minutter til du får ett tykt og kremaktig nøttesmør. Du må sannsynligvis stoppe og skrape langs beholderen noen ganger. 

4. Mens nøttene behandles, bryt sjokoladen opp i små biter og ha dem i et vannbad slik at sjokoladen smelter sammen med kokosoljen. 

5. Når nøttesmøret er klart tilsetter du sjokoladen, lønnesirup, hasselnøttmelk, vanilje og salt. Kjør det hele i blenderen i noen minutter til du har en glatt masse. 

6. Sjokoladepålegget oppbevares i en sterilisert krukke/glass ved romtemperatur. 

Nyt på nystekt brød eller toast, på vafler eller pannekaker!

Vegansk nutella
Berit Nordstrand 80% mork
Legg til ønskeliste

Berit mørk sjokolade 80% 80 g

En fristende mørk sjokolade som er både økologisk og vegansk….

kr 63
+

Over 5 på nettlager

På lager i 0 butikker

Kjøp
Helios økologisk lønnesirup 187 ml
Legg til ønskeliste

Helios økologisk lønnesirup 187 ml

Helios Lønnesirup er et rent naturprodukt med en delikat smak…

kr 129
+

Over 5 på nettlager

På lager i 0 butikker

Kjøp

Dette har du kanskje hjemme:

Legg til ønskeliste

Madagascar bourbon vanilla extract 60 ml

Madagascar Bourbon Pure Vanilla Extract   Glutenfri 100% naturlig Allergenfri…

kr 249
+

Ikke på nettlager

På lager i 0 butikker

Kjøp

Total kr