Oppskrifter / Frokost / Pålegg

Chiasyltetøy
Enkel
25 minutter
Et glass

Hjemmelaget chiasyltetøy med bringebær

Disse næringsrike superfrøene kalt chiafrø er rike på kostfiber, protein, sunne fettsyrer og kalsium, og kan brukes til så mangt. Prøv denne enkle oppskriften på chiasyltetøy, perfekt på brødskiven, som topping på havregrøt og i bakst. 

Ingredienser

200 g bringebær (fryst)
3 ss vann

Slik gjør du

Ett glass syltetøy gir 6 – 8 serveringer.

6.

1. Ha vannet og bringebærene i en gryte på lav varme i 5-10 minutter, rør jevnlig.

2. Når bærene har tint kan du tilsette chiafrøene. Rør godt til frøene har fordelt seg.

3. Ta deretter gryten av platen. Tilsett agavesirup om du ønsker et søtere syltetøy. 

4. Ha syltetøyet over i et glass, og la det stå i minst 15 minutter slik at det tykner.

5. Kan oppbevares i en tett beholder i kjøleskapet, minst en uke. 

Nyt!

Tips:

Chiafrø er ofte kjent som spansk salvie. Chia kan hjelpe fordøyelsen, øke energi samt støtte immunforsvaret.

kr 109
+

Total kr

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Fristende oppskrifter, eksklusive tilbud & tips rett til innboksen.