Hjemmelaget chiasyltetøy med bringebær
Disse næringsrike superfrøene kalt chiafrø er rike på kostfiber, protein, sunne fettsyrer og kalsium, og kan brukes til så mangt. Prøv denne enkle oppskriften på chiasyltetøy, perfekt på brødskiven, som topping på havregrøt og i bakst.
Slik gjør du
Ett glass syltetøy gir 6 – 8 serveringer.
6.
1. Ha vannet og bringebærene i en gryte på lav varme i 5-10 minutter, rør jevnlig.
2. Når bærene har tint kan du tilsette chiafrøene. Rør godt til frøene har fordelt seg.
3. Ta deretter gryten av platen. Tilsett agavesirup om du ønsker et søtere syltetøy.
4. Ha syltetøyet over i et glass, og la det stå i minst 15 minutter slik at det tykner.
5. Kan oppbevares i en tett beholder i kjøleskapet, minst en uke.
Nyt!
Tips:
Chiafrø er ofte kjent som spansk salvie. Chia kan hjelpe fordøyelsen, øke energi samt støtte immunforsvaret.
Superfruit økologisk agavesirup 250 g
Agavesirup er et naturlig søtningsmiddel fra planten agave i Mexico….
Over 5 på nettlager
På lager i 0 butikker
Superfruit økologiske chiafrø 300 g
Økologiske chiafrø fra Superfruit er rik på omega-3 og fiber….
Over 5 på nettlager
På lager i 0 butikker
Total kr