Oppskrifter / Drikke

Hjemmelaget mandelmelk
Enkel
10 Minutter (uten bløtlegging)
2 Glass (ca. 250 ml hver)

Hjemmelaget mandelmelk

Lyst å lage mandelmelk fra bunnen av? Alt det innebærer er bløtlegging av mandler og noen få trinn – så har du hjemmelaget mandelmelk som vi er sikker på at du kommer til å elske. Bruk til frokostblandingen, i smoothier eller bruk som erstatning i alle melke-retter!

Ingredienser

470 ml vann & mer for bløtlegging

Dette har du kanskje hjemme

Slik gjør du

1. Bløtlegg mandlene over natten eller opptil 2 dager. Ha mandlene i en skål og sørg for at de er godt dekket med vann. La de stå ute på kjøkkenbenken, dekket med en klut. Tips: jo lengre du bløtlegger mandlene, jo mer kremaktig blir melken! 

2. Ha mandlene i et dørslag og skyll under kaldt rennende vann. Hvis du lurer på om mandlene er klare, så skal du kunne skvise dem litte grann (men de skal enda være ganske faste). 

3. Ha mandlene og 470 ml vann i en blender eller bruk en stavmikser.   

4. Blitz sammen på den høyeste settingen. Det kan hende du må skrape ned sidene med en slikkepott for å sørge at alt kommer med. Blandingen er ferdig når mandlene er knust og blitt til en “mandelmasse” og vannet har fått en gjennomsiktig, hvit farge. 

5. Over en skål tar du en sil med en osteklut (linklut/oppvaskhåndkle) oppi. Hell mandelblandingen oppi og vri kluten så stramt du kan så melken blir skvist ut og går gjennom silen.  

6. Om du ønsker en søtere mandelmelk kan du nå tilsette utvalgt søtning i melken. Oppbevares i kjøleskapet i et glass eller boks med lokk i noen dager.

Tips:

Jo lengre du bløtlegger mandlene, jo mer kremaktig blir melken.

kr 75
+

Dette har du kanskje hjemme:

kr 92
+

Total kr

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Fristende oppskrifter, eksklusive tilbud & tips rett til innboksen.