Oppskrifter / Dessert / Glutenfri dessert

Raw-avokado & lime ostekake
Avansert
1 Time (uten kjøletid)
10 – 12 Kakestykker

Raw-avokado & lime ostekake

En fantastisk fargerik, rå ostekake for deg som er vegansk eller ikke tåler melk. Denne kaken er saftig og luftig, med deilige smaker av lime og kokos og kremaktig avokado. Kaken er veldig lett å tilberede og er fylt med supersunne ingredienser. Den kan lages i forkant og kan oppbevares i fryseren i flere uker!

En kjempegod vegansk kake som ikke må stekes, er fri for gluten, meieriprodukter og raffinert sukker.

Ingredienser

Bunn

Raspet limeskall (fra 1 lime)
En klype salt

Fyll

2 mellomstore avokadoer
Raspet limeskall (fra 1 lime)
En klype salt

Topping

Oppskåret lime / revet limeskall

Slik gjør du

Forberedelser:

Ha cashewnøtter (for fyllet) i en skål med lunkent vann i 6 – 8 timer.

Bunn:

1. For å lage bunnen har du alle ingrediensene i en blender. Kjør til du får en konsistens av våt sand. 

2. Ha blandingen i en kakeform og press ned med fingrene for å presse den jevnt utover bunnen. Denne kan settes i fryseren mens du lager fyllet.

Lag fyllet:

3. Hell ut vannet fra cashewnøtt-skålen og skyll. Ha deretter nøttene i en blender sammen med de andre fyll-ingrediensene. Kjør til du får en glatt og kremet konsistens. 

Tips: Skrap ned sidene for å sørge for at alt blir blandet godt sammen. Det kan ta noen minutter i blenderen før du får ønsket konsistens – vær tålmodig! 

4. Hell fyllet over bunnen, dekk med folie og sett i fryseren over natten (minst 5 timer).

Server!

5. Ta ut kaken og la den myke opp litt (cirka 10 minutter). Topp med oppskårede limebiter, raspet limeskall og kokosmasse. Kaken kan oppbevares i fryseren i opptil 3 uker.

Nyt!

Raw-avokado & lime ostekake

Bunn

kr 27
+
kr 48
+
kr 69
+

Fyll

Helios cashewnøtter
kr 92
+
kr 42
+
kr 99
+
Helios vaniljepulver
kr 159
+

Topping

kr 69
+

Total kr