Oppskrifter / Dessert

Enkel
20 minutter
12 Porsjoner

Veganske mørke sjokoladetrøfler

Disse mørke veganske sjokoladetrøflene er rike, kremaktige og deilige sjokoladegodbiter. Dette er en sunn sjokoladetrøffel som er melkefri, glutenfri og ikke minst superenkle å lage med bare noen få ingredienser.

Slik gjør du

1. Ha mandelmel, kakaopulver, mandelekstrakt, lønnesirup og kokosolje i foodprosessor og kjør til det hele kommer sammen og danner en stor klebrig ball.

2. Øs ut i 1 ss. størrelse baller og rull i hånden for å forme til kuler.

3. Legg på en stekeplate dekket med bakepapir og fortsett til du har laget alle kulene.

4. Sett i kjøleskap eller fryser for å stivne mens du smelter sjokoladen i minst 15 minutter.

5. I mellomtiden smelter sjokoladebitene med ½ ss. kokosolje over dobbel kjele til glatt og kremaktig.

6. Dypp stivnede kuler i smeltet sjokolade med en hullsleiv og legg dem tilbake på bakepapir.

7.
Sett tilbake i kjøleskapet til stivnet minst 30 minutter. Kan toppe med havsalt på dette tidspunktet.

8. Oppbevar deretter i lufttett beholder.

Et lite tips: Fukt hendene for lettere å rulle baller i hendene.

Server og nyt!

Ingredienser

kr 152
+
kr 119
+
kr 169
+
kr 99
+
Goodlife pure kokosolje 500 ml
kr 74.25
+
Ombar 90% cacao 35 g
kr 39
+

Total kr