Oppskrifter / Bakst / Vegansk bakst

Hjemmelagde grove knekkebrød
Middels
1 time
24 knekkebrød

Hjemmelagde grove knekkebrød

Hva er bedre en å våkne til knasende godt (og sunt) knekkebrød? Med denne oppskriften lager du ca. 24 knekkebrød – så du får nok til å ta med på tur, på jobb eller hvor du skal i helgen!

Ingredienser

1 dl kruskakli
7 dl lunkent vann
Ekstra: 1/2 dl hakkede valnøtter eller annen frukt/frø du ønsker

Dette har du kanskje hjemme

1 ts salt

Slik gjør du

1. Sett ovnen på 190* C over-/undervarme eller 170* C varmluft.

2. Begynn med å ta alle de tørre ingrediensene opp i en stor skål. Tilsett vann og rør. Deigen blir som tykk grøt! Husk at du kan tilsette dine favorittnøtter, frø og tørket frukt – fra chiafrø til goji bær!

3. Finn fram to store langpanner og husk bakepapiret! Bruk en skje eller slikkepott til å fordele blandingen mellom de to formene, og smør jevnt og tynt utover!

4. Bruker du varmluft, kan du steke begge brettene samtidig. Sett brettene inn i ovnen i 10 minutter. Ta dem så ut (husk grytelapper!) og rut opp i den størrelsen du ønsker knekkebrødene.

5. Sett brettene inn i ovnen igjen i 30 minutter. Bytt gjerne plass på brettene i varmluftsovnen etter 15 minutter. Ta dem ut og avkjøl på rist – det går fort!

6. Etter kort tid, kan du knekke dem opp. De holder seg godt i en boks med lokk i opp til en uke!

Nyt!

kr 89
+
kr 59
+
kr 59
+

Dette har du kanskje hjemme:

kr 56
+
kr 33
+

Total kr

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Fristende oppskrifter, eksklusive tilbud & tips rett til innboksen.