Oppskrifter / Middag

Middels
40 minutter
8 Porsjoner

Hjemmelaget ovnsbakt blomkål- taco med tahini saus 

Gi fredagstacoen en ny drakt! Disse hjemmelagede ovnsbakte blomkål-tacoene er utrolige gode. Stek blomkål med mye krydder og tilsett koriander -tahinisaus, avokado, syltet rødløk og friske urter.

Ingredienser

Tilbehør

1 avocado
håndfull koriander
1 hakket gul løk
saft av en halv lime
1 tomat

Syltet rødløk

1 rødløk
118 g vann

Blomkål

1 blomkålhode

Slik gjør du

1. Natten før (hvis mulig), tilbered syltet rødløk. Fyll løkskiver i et syltetøyglass. Tilsett eddik, vann og lønnesirup i en kjele og kok opp. Fjern fra varmen og hell den varme væsken forsiktig over løken i glasset. Dekk til og sett i kjøleskapet.

2. Legg et bakepapir på et stekebrett og forvarm ovnen til 225 grader.

3. Kast blomkål i avocadoolje, krydder og en sjenerøs klype med salt og pepper. Spre blomkålene ut på stekebrettet og stek i 20-25 minutter, vend rundt halvveis.

4. Mens blomkålen er i ovnen, tilbereder du tilbehøret. Hakk opp en løk, tomat og mos avocado i en skål til den blir kremaktig. Smaksett salt, pepper, limejuice og strø koriander på toppen.

5. Varm tortillas i enten mikrobølgeovn eller i stekeovnen i omtrent 1-2 min. Vær forsiktig så du ikke brenner dem, og snu når du ser noen bobler-omtrent 1-2 minutter per side.

6. Topp hver tortilla med 4-5 blomkålbiter, syltet rødløk, guacamole, koriander og tahinisaus på toppen.

Server og nyt fredagstacoen!

Tilbehør

Amaizin tortilla wraps 6 stk 240 g
kr 39.2
+
kr 47.2
+

Syltet rødløk

kr 55.2
+
kr 79.2
+

Blomkål

kr 113.6
+
Helios taco
kr 45.6
+
Helios spisskumen
kr 25.6
+
kr 31.2
+
kr 55.2
+
kr 55.2
+

Total kr

Få 15% på din bestilling!

Meld deg på vårt nyhetsbrev for fristende oppskrifter, eksklusive tilbud & tips rett til innboksen. (Gjelder ordinære varer)