Oppskrifter / Dessert

Avansert
1 time
6 donuts

Halloween donuts med matcha glassur

Deilige sjokoladedonuts med matcha glasur – perfekt til årets skumleste kveld!

Ingredienser

Donuts

1/2 ts instant espresso
1/4 ts salt
120 ml vann

Matcha glasur

Neve salt
6 ss smeltet smør
2 ss vann

Slik gjør du

1. Forvarm ovnen til 175 grader.

2. Ha hvetemel, natron, kakaopulver, espresso, salt og sukker i en skål. Tilsett vann, vaniljeekstrakt og vegetabilsk olje. Bland godt sammen til du får en tykk sjokoladerøre uten klumper.

3. Fordel røren i et smultings form – oppskriften gir 6 donuts.

4. Stek i 15 – 20 minutter eller sjekk om en tannpirker kommer rent ut.

5. Ta ut av ovnen og la smultringene ligge i formen i 10 – 15 minutter. Når de er litt avkjølt kan du ta de ut av formen og la de avkjøle seg helt.

6. Nå til glasuren! Ha melis, salt, matchapulver, vann og smeltet smør i en skål. Pisk sammen til du får en jevn blanding.

Tips: er glasuren for tykk? Ha i litt ekstra vann. Er glasuren for vannete kan du ha i litt ekstra melis.

7. Dypp smultringene i glasuren. Dypp gjerne i to ganger for et tykkere lag.

8. La smultringene avkjøle seg.

9. Smelt litt mørk sjokolade over et vannbad og bruk en tynn sprøytepose for å toppe med sjokolade-spindelvev!

Donuts

kr 55
+
kr 35
+
kr 119
+
kr 149
+
kr 239
+
kr 73
+

Matcha glasur

Goodlife malt økologisk chili 45 g
kr 59
+
kr 85
+
kr 62
+

Total kr