Oppskrifter / Middag

Enkel
15 minutter
4 Porsjoner

Gresskarpasta med hvitløksfløtesaus og parmesan 🎃

Den deiligste høstgresskarpastaen. Denne enkle pastaoppskriften kombinerer pastaskjell med stekt gresskar og en hvitløksføltesaus med parmesan og timian. Detter er den ultimate trøstende vegetariske pastaoppskriften du trenger!

Ingredienser

Dette har du kanskje hjemme?

900g gresskar
40 g gul løk
4 fedd hvitløk
100 g spinat
1 ts smør
2 kvister med timian

Ingredienser

Slik gjør du

1. Vask og fjern frøene i gresskaret og skjær de opp i små terninger.

2. Forhåndsvarm stekeovnen på 205 grader.

3. Kombiner gresskar og kuttet gul løk på et stort bakepapir. Hell over olivenolje, salt og pepper. Dekk til stekebrettet med aluminiumsfolie og stek i 25 minutter. Fjern aluminiumsfolien og rør rundt med en sleiv. Stek deretter i 15 minutter til, eller til gresskaret er mørt og har en fin gyllen farge.

4. Hell matfløte i en stekepanne og tilsett hvitløksfedd og timian, til det får et oppkok. La det småkoke i 20 minutter til matfløten er litt redusert og hvitløksfedden er myk. Fjern stekepannen fra platen og la det stå i 10 minutter før du fjerner hvitløken og timian. Rør inn salt, pepper og parmesanost.

5. Ta frem en kjele og fyll den med vann og tilsett 2 teskjeer med salt. Kok pastaen til den er Al Dente. Skyll pastaen for vann og bland det med sausen.

6. Tilsett gresskar og spinat i stekepannen og rør rundt til alt er blandet godt sammen med sausen. Server med parmesanost og timian på toppen og nyt et deilig måltid!

Dette har du kanskje hjemme?

Ingredienser

kr 119
+
Helios himalayasalt
kr 42
+
Helios hel pepper
kr 62
+
kr 79
+
kr 27
+
kr 69
+

Total kr