Oppskrifter

Proteinrike vafler

Hva med vafler til neste kaffebesøk? Du har sikkert en favorittoppskrift, men denne variasjonen er rik på proteiner og kan lett lages gluten-, sukker- og melkefri, om du - eller gjestene dine - har allergier.

Ingredienser

Til 10 vafler

 

120 gr glutenfritt havremel

60 gr speltmel

180 gr cottage cheese (evt. kesam, naturlig yoghurt)

5 egg

1,5 ss smeltet kokosolje

2,5 ts bakepulver

1,5 ss honning

1,5 dl kokosmelk (evt. vanlig melk, mandelmelk, soyamelk)

litt salt

ev. 0,5 ts kardemomme og/eller kanel

 

Fremgangsmåte

Visp alle ingrediensene i en bolle til du får passende konsistens og ingen klumper. Hvis du ønsker at vaflene skal bli litt søtere kan du ta i mer honning eller tilsette 2 ss Sukrin. 

 

For glutenfri variasjon:

Bytt ut speltmel med ekstra glutenfritt havremel eller annet glutenfrtti mel.

 

For melkefri variasjon:

Du kan bruke laktosefri cottage cheese, kesam eller yoghurt. Bytt også ut kokosmelken med det du foretrekker: soyamelk, mandelmelk osv.

 

For sukkerfri variasjon:

Ønsker du sukkerfrie vafler dropper du honningen.

 

Stek vaflene i smurt vaffeljern til de er gyldne. Nyt umiddelbart, eller server når de er kalde. 

 

Oppbevares i kjøleskapet i noen dager (men vi gjetter at det ikke blir noen til overs!).

Skriv ut oppskriften