Tips & triks

Boost immunforsvaret med disse tipsene!

Boost immunforsvaret

På denne tiden av året – og ikke minst i disse corona-tider – ønsker de fleste av oss å styrke immunforsvaret.

Her er noen av våre tips!

1. Spis immunforsvaret sterkere

De fleste av oss tenker at appelsiner og sitrus-frukter er viktig når det gjelder å styrke immunforsvaret. Det er de absolutt – de er rike på vitamin C – men det er dessuten en rekke andre vitaminer, fettsyrer og mineraler som også er viktig å ta hensyn til.

Her er en utvalgt liste:

  • Fisk: laks, makrell, sardiner, sild og ørret.
  • Frukt: appelsin, grapefrukt, jordbær og kiwi.
  • Grønnsaker: brokkoli, grønn/rød paprika, gulrot, gurkemeie, hvitløk og ingefær.
  • Frø & nøtter: cashewnøtter, linfrø, mandler og solsikkefrø.

Her er noen immunboosting oppskrifter:

Immunforsterkende gurkemeieshot
Immunforsterkende gurkemeieshot
Immunforsterkende gulrotsuppe

2. Sørg for at du får nok zzz´s og reduser stress

Mye som holder deg våken om natten? Det er anbefalt mellom 7 – 8 timer søvn hver natt for en voksen. Når vi er nedkjørt eller stresset er ikke kroppen vår like flink til å bekjempe infeksjon som den normalt er. Litt mer aktivitet i hverdagen (alt fra en liten tur til yoga) kan bety litt bedre søvn om natten og litt mindre stress i hverdagen.

Sliter du med nattsøvnen? Da anbefaler vi Flytende Melatonin et kosttilskudd om gir kortere innsovningstid og kan hjelpe mot jetlag.

Om du vil minimere stress anbefaler vi KSM 66, et klinisk dokumentert kosttilskudd som motvirker stress. Hjelper også mot mental balanse, utholdenhet og overskudd.

3. Vask hendene regelmessig

Det kan virke unødvendig å nevne dette, men gode hygienevaner kan virkelig hjelpe med å holde deg frisk. Ikke minst er dette viktig nå i disse corona-tider. Hver gang du besøker toalettet, før og etter tilberedning av mat, etter du har vært på shopping, på bussen osv.

Det kan også være lurt å ha med seg en god håndkrem for å sørge for at hendene holder seg friske og myke.

4. Ekstra tilskudd

Det er noen viktige vitaminer og mineraler som er kjent for å støtte immunforsvaret. Spiser du et sunt, variert kosthold med mye frukt og grønnsaker, bør du kunne få i deg alle næringsstoffene du trenger. Om du ønsker en ekstra “boost” er vitamin A, C, D, sink og fettsyrer viktig for å styrke immunsystemet og gjøre at kroppen kan bekjempe infeksjoner/sykdom så best den kan.

Shop immunboosting kosttilskudd her.