Tips & triks

Veganske middagstips

Stadig flere og flere er mer og mer opptatt over hvor maten deres kommer fra, og hvilke konsekvenser kostholdet deres har for dyr, klima, miljø, ressurser og egen helse. Å gå over til et vegansk eller vegetarisk kosthold er blitt mer og mer vanlig. Det er gjort en rekke studier på veganske kosthold og hvilke helsefordeler det gir. Her får du masse gode veganske middagstips.

Vegansk

Hjemmelaget vegansk falafel
Hjemmelaget vegansk falafel.
Vegansk søtpotetcurry
Vegansk taco med soyakjøtt
Vegansk taco med soyakjøtt
Vegansk rødbeteburger
Vegansk rødbeteburger.
Vegansk pizza
Vegansk pizza.
Vegansk cheeseburger av kikerter & gulrøtter
Vegansk cheeseburger med kikerter & gulrøtter.

Spirulina er en blågrønn alge som vanligvis konsumeres i pulverform eller pilleform og omtales ofte som naturens alt-i-ett. Den sjøgrønne fargen kommer av naturlig innhold av klorofyll (grønn) og fyocyanin (blå). Spirulina er full av vitaminer som A, C, E og B, samt en rekke mineraler som kalsium, magnesium, sink og selen.

Det skal ha stor innvirkning på blodsukkeret og immunforsvaret da den er rik på krom som bidrar til å opprettholde normalt blodsukkernivå og vitamin A som bidrar til et normalt immunforsvar og vedlikeholder hud og slimhinner. Algen er god for energinivået da den inneholder, blant annet jern og B-vitaminene riboflavin, niacin og B6 som bidrar til å redusere tretthet og utmattelse.

Veggie burger med kikerter
Veggie- burger med kikerter.
Krydret gresskar- og gulrotsuppe.

Gojibær er en av de mest populære supermatvarene, nettopp på grunn av dets høye innhold av vitaminer og mineraler. Gojibær vokser på en løvfellende busk som kalles bukketorn. Dette bæret inneholder mer vitamin C enn appelsin, og tre ganger så mye jern som spinat. I tradisjonell kinesisk medisin har gojibær blitt brukt for å stryke kroppen. Gojibær skal også hjelpe på søtsug og redusere sultfølelsen. Her finner du to sunne oppskrifter med gojibær.

 • Superfruit økologiske gojibær med mørk sjokolade 200 g
  Superfruit økologiske gojibær med mørk sjokolade 200 g
  kr 179,-
 • Superfruit gojibær 160 g
  Superfruit gojibær 160 g
  kr 169,-
 • Superfruit goji bær 450 g
  Superfruit goji bær 450 g
  kr 349,-
 • Økosjokolade gojibær 300 gr
  kr 209,-
 • Supernature gojibær 150 g
  kr 119,-

Hampfrø finnes både med og uten skall. Hampfrø uten skall har en mildere og mer fremtredende nøttesmak enn med skall. Produktet er lett å bruke og er svært rik på protein. Frøene inneholder alle de 20 aminosyrene inkludert de 9 essensielle som kroppen ikke kan produsere selv. I tillegg til å være proppfulle av næringsttoffer er hampfrø naturlig glutenfrie og økologiske.

Prøv sunne og friske oppskrifter med hampfrø!

 • Your Organic Nature knuste hampfrø avskallet 250 g
  Your Organic Nature knuste hampfrø avskallet 250 g
  kr 109,-
 • Superfruit økologisk hemp proteinpulver 500 g
  Superfruit økologisk hemp proteinpulver 500 g
  kr 339,-
 • Superfruit økologiske avskallede hempfrø 200 g
  Superfruit økologiske avskallede hempfrø 200 g
  kr 189,-
 • Supernature hempseeds 150 g
  kr 119,-

Mange helseeksperter og helsekostforhandlere lovpriser kokosoljen. Kokosoljen tilfører huden fuktighet, og opprettholder balansen i huden og gjør den myk og fleksibel. Den er også en ingrediens som blir brukt hyppig i matlaging. Kokosolje inneholder en stor del såkalte mettede fettsyrer som kalles MCT.