Tips & triks

Tre sunnere Halloween oppskrifter

Sunnere Halloween oppskrifter

Halloween er ikke kjent for å være den sunneste kvelden i løpet av året – men kreativitet er tingen. Hvorfor ikke ta en sunnere vri på maten og snacksene i år? Litt færre kalorier, men likevel like fristende og smakfullt!

Vi håper disse fargerike oppskriftene inspirerer deg (og kidsa) til å være kreative på kjøkkenet til årets skumleste kveld!

1. Hopp over brusen og server hjemmelaget juice med skikkelig høstfarge og smak!

Halloween juice

Ingredienser

Ca. 8 serveringer

– 2 L eplejuice
– 220 g gresskarpuré
– 100 g Sukrin Gold (eller sukker)
– 100 g demerara sukker (brunt sukker)
– 1 ss kryddermiks (eller lag din egen – se helt nederst på siden)
– 1 ss vaniljeekstrakt

Slik gjør du

1. Ha alle ingrediensene i en stor mugge og rør godt.

2. Hell i glass (gjerne med isbiter).

Tips: Du kan lett lage “skumle” glass med å bruke svart teip sånn som vi har gjort.

3. Rør igjen før servering.


2. Saftige Halloween-fargede gresskar- og sjokolademuffins

Saftige Halloween-fargede gresskar- og sjokolademuffins

Ingredienser

Ca. 12 muffins

– 250 g mel
– 25 g kakaopulver
– 150 g Sukrin Gold (eller sukker)
– 1 ts natron
– 1/4 ts salt
– 2 ts malt kanel
– 1/2 ts malt ingefær
– 1/4 ts malt muskatnøtt
– 1/8 ts malt nellik
– 2 store egg
– 80 ml olje
– 240 g gresk yoghurt
– 225 g gresskarpuré
– 1 ts vaniljeekstrakt

Slik gjør du

1. Forvarm ovnen til 200 C. Finn fram en muffinsform og sett den til side.

2. Bland sammen de tørre ingrediensene i en bolle (unntatt kakaopulver): mel, sukker, natron, salt og krydder. Sett til side.

3. I en annen skål blander du sammen de våte ingrediensene: egg, olje, yoghurt, gresskar og vaniljeekstrakt. Tilsett de tørre ingrediensene og bland til alt sammen. Ikke rør for mye.

4. Ha halvparten av røren i en annen skål og ha i kakaopulveret. 

5. Finn fram muffinsformer og ha i en skje med sjokoladerøren og en av den andre etterpå så du får to lag.

6. Sett i ovnen i cirka 15 – 20 minutter, eller til de ser ferdig ut. Du kan godt teste med å stikke en tannpirker inn i en muffins, om den kommer ut ren er de ferdige.

7. Avkjøl i 5 – 10 minutter i formen, og sett deretter på en rist for å avkjøle helt.

Kan toppes med melis og godteri. Oppbevares fint i en lufttett beholder i romtemperatur eller i kjøleskapet i opptil 5 dager.


3. Kjøl deg ned med gresskar-ispinner

Saftige Halloween-fargede gresskar- og sjokolademuffins

Ingredienser

Ca. 4 ispinner

– 400 ml kokosmelk
– 225 g gresskarpuré
– 2 ss honning
– 1 ts kryddermiks (se under)
– Neve gresskarfrø


Slik gjør du

1. Ha alle ingrediensene (unntatt gresskarfrøene) i en blender og kjør til du får en jevn og glatt blanding.

2. Hell i isformer og sett i ispinne. Dryss noen gresskarfrø på toppen.

3. Ha i fryseren (minst 2 timer), eller over natten. 


Hjemmelaget høst kryddermiks

Hjemmelaget høst kryddermiks

En allsidig kryddermiks du kan bruke til å krydre smoothies, morgengrøten og bakverk.

Bland sammen følgende ingredienser:

Ha en teskje kryddermiks i ønsket oppskrift for skikkelig høst-smak! Oppbevar i lufttett glass.