Tips & triks

Fire tips til sunn sommerhud

Fire tips til sunn sommerhud

Når solen skinner og vi er på ferie er det lett for å ikke tenke på huden og hva den er utsatt for. Derfor har vi skrevet ned noen tips vi håper hjelper deg med å ta vare på huden i sommeren og minimere eventuelle hudskader. 

Huden skal tross alt være med oss resten av livet – så følg disse tipsene for å redusere faren for solskader, hudkreft og tidlig hudaldring.

1. Solkrem, solkrem og mer solkrem!

Selv om du ikke har planlagt en tur til stranda er solkrem et “must“! Du har sikkert hørt det før, men det er umulig å unngå solstråler om du er ute selv om det er overskyet. Hvilken negative konsekvenser kan overdreven ubeskyttet soling ha?

 • Solbrent hud er ofte ubehagelig, men den mest skremmende risikoen er hudkreft.
 • Lav solfaktor eller brent hud fører ofte til flassing og ujevn hudfarge.
 • Ubeskyttet soling kan ofte føre til tidlig aldring av huden og rynker.
 • Pigmentflekker.
 • Tørr og flassete hud.

Tips: bruk solkrem med minst faktor 15 og smør deg ofte! Om du holder deg i aktivitet og svetter (eller bader) er det lurt å smøre seg annenhver time. Ikke glem leppene og området rundt øynene, og bruk solbriller! 

Vi anbefaler:

2. Bruk aftersun

Aftersun-produkter er spesielt designer for å gi huden litt ekstra pleie som har vært utsatt for solen. Hva som er så bra med aftersun er at det forebygger og reparerer skaden, mens huden får ekstra fuktighet, elastisitet og mykhet.

Vi anbefaler:

 • Jason aloe vera gel 98% tube 113 ml
  Jason aloe vera gel 98% tube 113 ml
  Produkt på salg
  kr 159,- kr 131,97
Fire tips til sunn sommerhud

3. Ansiktsskrubb 1 til 2 ganger i uken

En ansiktsskrubb er god idé om sommeren fordi den fjerner døde hudceller og gjør at krem og solkrem trekkes dypere inn i huden. I tillegg er det sannsynlig at du svetter mer i varmen. Dette øker sannsynligheten for tette porer og kviser.

Tips: Om du skal bruke selvbruningsprodukter er en ansikts- og kroppsskrubb et must! Da får du mye bedre effekt etter eksfoliering.

Vi anbefaler:

 • Dr_Organic_Manuka_Honey_Face_Scrub
  Dr Organic manuka honey face scrub 125 ml
  Produkt på salg
  kr 129,- kr 107,07
 • Jason aprikos ansiktsskrubb & vask 113g
  Jason apricot facial wash & scrub 113 gr
  Produkt på salg
  kr 229,- kr 190,07
Fire tips til sunn sommerhud

3. Skjønnhet kommer innenfra!

Huden er kroppens største organ og hvordan du behandler kroppen din vises på huden. Derfor er det lurt å drikke rikelig med vann, få nok søvn og spise sunt. I tillegg kan det være lurt med kosttilskudd, bl.a. kollagenpeptider og betakaroten.

Kollagenpeptider:

Visste du at så mye som 90% av hudens aldringstegn skyldes UV-stråler som bryer ned hudens kollagenfibre. Marine Matrix inneholder spesifikke kollagenpeptider som er dokumentert i kliniske studier å opprettholde hudens kollagenbalanse ved å øke hudens elastisitet, og redusere rynkedannelse. Les mer her.

 • Marine matrix vedlikeholdspakke
  Produkt på salg
  kr 299,- kr 248,17
 • Marine matrix oppstartspakke
  Produkt på salg
  kr 399,- kr 331,17

Betakatoren:

Betakaroten er et fargestoff som finnes i planter og tilhører familien karotenoider. Betakaroten beskytter huden og vedlikeholder en jevn, varig og dyp brunfarge.

Vi anbefaler:

 • Solaray_betakaroten
  Solaray betakaroten 15 mg 50 kapsler
  Produkt på salg
  kr 299,- kr 248,17
 • Bio-Life super betakaroten 15 mg 60 kaps
  Produkt på salg
  kr 409,- kr 339,47