Tips & triks

Den ultimate smoothiebowl-guide

Sjokolade smoothiebowl

Hvis du fortsatt drikker smoothie fra et glass, gjør du det feil. Den siste trenden som har tatt internett med storm er fenomenet smoothiebowl. Akkurat som smoothies som helles i et glass, består smoothiebowls også av blandet frukt, grønnsaker, juice eller melk. Men istedenfor et glass bruk en skål eller bolle med en tykkere smoothierøre toppet med all den deilige toppingen du kan ønske deg!

Her kan du finne masse inspirasjon til smoothiebowls og få sunne og gode topping tips!

Sjekk ut disse digge oppskriftene!

Fiber- og proteinrik sjokolade smoothiebowl
Fiber- og proteinrik sjokolade smoothie
Melkefrie smoothiebowl med mango & avokado
Melkefri smoothie- bowl med mango & avokado
Grønn smoothiebowl
Clean & green smothiebowl
Sjokolade smoothie
Smoothie- bowl med råkakao

1. Boost din smoothiebowl med næringsrike ingredienser

Frokost er dagens viktigste måltid, da det skal gi deg energi til å klare deg gjennom hele dagen. Dermed er smoothie- bowls den perfekte måten å gi deg energi til en hard arbeidsdag. Fullpakket med en næringsrik kombinasjon av frukt og grønnsaker.

Smoothie bowl er en proteinbombe hvis du for eksmpel bruker peanøttsmør, chia eller hempfrø. Hvis du virkelig vil slå på stortrommen på proteininnholdet kan du ha vanilje proteinpulver som også bidrar til å gi smoothie- bowlen en søt vaniljesmak. Både matcha, spirulina og chlorella er ingredienser du virkelig vil ha i din smoothie- bowl, de er proppfulle av viktige næringsstoffer samtidig som det gir en fin grønnfarge til smoothie- bowlen.

Vi anbefaler:

2. Sunne topping-tips

Når du har laget basen til smoothie- bowlen din er det på tide med å finne topping. Dette er hvor du virkelig kan tilpasse din smoothie- bowl med kreative og sunne kombinasjoner, alt er lov! Noen av de mest populære toppingene er frukt, peanøttsmør, chiafrø, gojibær eller nøtter.

vi anbefaler

3. spice det opp med matchapulver

Matcha smoothie bowl
Matcha smoothie- bowl

Matcha er rik på blant annet antioksidanter og naturlig koffein. Dette er med på å gi oss et yngre utseende, og forebygger en rekke livstruende sykdommer. Den største fordelene ved matcha er at det inneholder 5 ganger så mye antioksidanter som noen annen mat. Matcha har også en høy konsentrasjon av klorofyll, klorofyll er en utmerket oksygen bærer og hjelper kroppen med å helbrede seg selv. Klorofyll har en rensende og desinfiserende effekt og bidrar til avsyring av miljøet rundt kroppscellene.

vi anbefaler

4. Tilsett chlorella!

Grønn chlorella smoothiebowl
Grønn chlorella smoothie- bowl

Chlorella har et fantastisk innhold og næringsverdi. Det inneholder fullverdig protein som betyr at det har alle de essensielle aminosyrene som kroppen ikke klarer å produsere selv. Chlorella er en alge som vil si at den er en eksemplarisk kilde til omega 3 for en vegetarianer eller veganer som ikke spiser fisk. I tillegg inneholder algen mange nyttige vitaminer og mineraler, og er ekstra rik på Vitamin A, B, jern, magnesium og sink.

vi anbefaler

5. Få en spirulina-boost!

Hvordan kan du bruke spirulina?

Spirulina sies å være naturens egen energiboost. Det skal ha stor innvirkning på blodsukkeret og immunforsvaret da den er rik på krom som bidrar til å opprettholde normalt blodsukkernivå og vitamin A som bidrar til et normalt immunforsvar og vedlikeholder hud og slimhinner. Algen er god for energinivået da den inneholder, blant annet jern og B-vitaminene riboflavin, niacin og B6 som bidrar til å redusere tretthet og utmattelse.

Vi anbefaler