Oppskrifter / Frokost

Hjemmelaget peanøttsmør på 1-2-3!
Enkel
20 Minutter
1 Glass

Rå vegansk ostekake med lime og pistasj

Er du ute etter en sunn, proteinrik snack før trening eller som mellommåltid? Da anbefaler vi hjemmelaget peanøttsmør! Selv om peanøttsmør har ganske høyt kaloriinnhold sammenlignet med annet pålegg, så inneholder det mye protein, noe som gjør at du føler deg mett lengre.

Peanøtter inneholder en rekke mineraler, inkludert magnesium, jern, sink, samt vitamin B og E. Trikset er å spise helt naturlig peanøttsmør uten tilsetningsstoffer og sukker – så hvorfor ikke prøve denne sunne oppskriften?

Ingredienser

250 g peanøtter, usaltet

Slik gjør du

Får å få sikkelig god smak på peanøttsmøret, anbefaler vi å steke nøttene før du kjører dem i en blender.  

1. Forvarm ovnen til 180 grader. Spre peanøttene på en plate og stek dem i 8 til 10 minutter til de er lett gyldne. Litt olje kommer ut av nøttene når de er stekt. Overfør de stekte peanøttene til et kjøkkenhåndkle og gni litt av skallet av (så du har ca 50% av skallet igjen på nøttene – ellers blir det vanskelig å få “smør-konsistens”). Jo mer av skallet du beholder på, jo dypere peanøttsmak får du. 

2. Overfør nøttene til en blender og blitz i opp til 5 minutter. Hvis du vil ha mer crunch blitzer du mindre. Stopp hvert minutt for å skrape ned sidene av blenderen. 

3. Oppbevares i glass med lokk i kjøleskapet i noen uker. 

Nyt på frokostgrøten, på knekkebrød eller gjør som oss og spis med frukt (eller grønnsaker!).

Total kr