Oppskrifter

Sjokoladekjeks

Kos deg med disse sjokoladekjeksene som er litt sunnere enn vanlig.

Ingredienser

For 12 kjeks

 

Fremgangsmåte

 

Start med å sette ovnen på 180 grader.

 

Bland sammen hvetemel, havregryn og bakepulveret i en bolle og sett til side. I en annen skål rører du sammen smeltet smør og sukker, og tilsetter egget og vaniljeekstrakten.

 

Hell blandingen over det tørre, litt om gangen. Tilsett ca. 50 g hakket sjokolade.

 

Ta frem et bakebrett med bakepapir, og bruk gjerne to skjeer til å lage kuler på samme størrelse. Husk å bruke opp resten av sjokoladen - den kan du strø over og presse litt inn i deigen.

 

Kjeksene skal steke i ca. 15 minutter til de blir gyldenbrune og sjokoladen på toppen har smeltet! La de avkjøles på rist, og for ekstra smak kan du strø litt Maldonsalt over før servering!

Skriv ut oppskriften