Tips & triks

Fem naturlige rengjøringstips

Fem naturlige rengjøringstips

Klar til årets vår-/sommer-/vinter-/høstvask? Du behøver ikke bruke sterke kjemikalier for å få rent hus, hytte, bil eller båt. Her er noen lette tips du kan prøve for en mer naturlig vask og for å redusere skade på miljøet.

Dette er noen av vår favorittalternativer for effektive og naturlig rengjøring. 

1. Rengjør hele kjøkkenet med to ingredienser

Du trenger:

For å rengjøre kjøkkenbenker, hvitevarer og innsiden av kjøleskapet trenger du kun natron og vann. Bland sammen natron og vann i en skål og bruk en ren svamp. Tørk av med en klut.

2. Rent toalett helt uten skrubbing

Du trenger:

Hell 150 g natron i skålen og la det ligge i minst en time. Hell deretter i 250 ml hvit eddik og la det sitte i 5 minutter. Med mindre toalettet er veldig skittent, vil dette rengjøre skålen helt uten behov for å skrubbe!

3. Skinnende rene vinduer og speil

Du trenger: 

Bland sammen ingrediensene i en sprayflaske. Spray på vindu og speil og tørk av med en mikrofiberklut. 

Tips: Ha oppi noen dråper essensielle oljer for en frisk duft. Unngå å vaske vindu på varme dager da det blir mye fortere synlige streker.

4. Rene og muggfri fuger mellom gulvfliser

Du trenger:

 • 1 del kullsyrevann
 • 1 del eddik

Fugene mellom flisene kan ofte bli skitne og samle mugg (spesielt på våtrom) – noe som er både stygt og mindre bra for helsen. 

Bland ingrediensene i en sprayflaske og spray på ønsket området. Skrubb og la det sitte i noen minutter. Tørk over med en våt klut.

Tips: Om fugene ikke er helt blanke, kan du tilsette 2 deler natron til blandingen for å lage en tykk pasta. Dette smører du på fugene og lar det sitte i minst 15 minutter før du skrubber av.

5. Velduftene tepper

Du trenger:

Ha ingrediensene i en sprayflaske og rist sammen. Oppbevar for bruk når teppene trenger oppfriskning. Spray over teppet og la det sitte i 30 minutter, før du støvsuger teppene.

 • Urtegården lavendel olje 10 ml
  kr 139,-
 • Urtegården citron olje 10 ml eterisk
  kr 129,-
 • Clearspring_Apple_Cider_Vinegar_500ml
  Clearspring apple cider vinegar 500 ml
  kr 79,-
 • Doves biocarbonate of soda 200 gr
  kr 43,-