Tips & triks

Kombucha – hva er det?

Kombucha er en gammel drikk. Det antas av den opprinnelig kom fra Kina og skal ha blitt drukket for godt over to tusen år siden. Men hva er det som gjør at denne teen er blitt så supertrendy de siste årene?

Du kan lage det selv
Kombucha er en fermentert drikk av te og sukker. Kombucha lages ved at man tilsetter en startkultur, kalt kombucha-mor eller Scoby sammen med sukker, vanligvis i sort eller grønn te og lar den gjære (fermentere) i ca. en uke. I løpet av denne perioden vil det danne seg en koloni av bakterier på toppen av drikken, som kan brukes som startkultur til nye kombucha-drikker.

Under gjæringen dannes det næringsstoffer, aktive enzymer og antioksidanter. Teen skal gi en rekke helsefordeler. Studier har vist at inntak av probiotika i mat kan forebygge forkjølelser, senke kolesterolet, styrke tennene og ikke minst fremme et sunt fordøyelsessystem ved å forebygge matallergier.

Kombucha - hva er det?

Kombucha er utrolig leskende, syrlig og sprudlende på smak. Drikk kombucha på morgenen på tom mage for en detox-effekt eller etter måltid for en god tarmflora.

Kombucha er full av gode bakterier som tarmen har godt av. Prøv kombucha i dag, lag selv eller se vårt store utvalg under!

 • Berit kombucha ingefær 330 ml
  Produkt på salg
  kr 65,- kr 53,95
 • Voelkel økologisk kombucha 0,75 ml
  Voelkel økologisk kombucha 0,75 L
  Produkt på salg
  kr 69,- kr 55,20
 • Voelkel økologisk kirsebær & mint kombucha 0,33 L
  Produkt på salg
  kr 49,- kr 39,20