Tips & triks

5 «gjør-det-selv» hårmasker til ulike hårtyper

Av og til trenger håret litt ekstra omsorg. Med disse hjemmelagde hårmaskene trenger du ikke ta turen innom frisøren for å ha en god hårdag.

Finn fram en kopp te og en god bok mens masken gjør sin magi!

Avokado og olivenolje-hårmaske for tørt og skadet hår 

Er du kanskje litt for glad i å farge håret eller daglig styler håret med rette- eller krølltang? Da er det lett for at håret blir tørt og slitt. Prøv denne hårmasken for å få fuktigheten tilbake og samtidig beskytt håret mot skade og at det brekker. Du trenger:

 • 1 most avokado
 • 2 ss olivenolje
 • 2 ss honning

Forberedelser: best resultat i fuktig hår

Virketid: 30 – 60 minutter

Hvorfor virker det? Avokado gir aminosyrer og proteiner som bidrar til å stimulere hårproduksjonsprosessen. Det gir næring til tørt hår og beroliger tørr hodebunn. Olivenolje er full av omega-3 fettsyrer. De er også fulle av antioksidanter, noe som bidrar til å bekjempe frie radikaler ettersom håret blir eldre. Honning hjelper håret med å beholde fuktighet og at håret holder seg elastisk.

Hårmaske som holder krøllete hår under kontroll

Majones er ikke bare til rekesmørbrødet! Denne hårmasken er ideell til krusete hår, for å holde krøllene under kontroll og ikke tynge håret ned. 

Du trenger:

 • 1 egg
 • 2 ss majones
 • 1 ss olivenolje
 • 1 ss honning

Forberedelser: best resultat i fuktig hår

Virketid: 30 – 60 minutter

Hvorfor virker det? Lipider i majones hjelper håret til å absorbere fuktighet og fettsyrer og gir næring til hårsekken. Olivenolje og honning gir antioksidanter og fuktighetsgivende fordeler. Og ikke minst, egg-protein bidrar til å styrke håret.

Kokosnøttmaske for flatt og fint hår

Har du fint hår, med ønske om fuktighet og sunt hår? Prøv denne hårmasken, da vel! 

Du trenger:

 • 2 til 4 ss kokosnøttolje
 • 1 ss honning

Forberedelser: best resultat i fuktig hår 

Virketid: 30 til 60 minutter

Hvorfor virker det? Kokosolje er ikke bare bra til kjøkkenet! Det er spesielt gunstig for dem som mangler proteiner i hårsekken og bidrar til å beskytte naturlige proteiner i håret. I tillegg inneholder det vitamin E, som gir antioksidant-fordeler. Honning hjelper håret med å beholde fuktighet og at det holder seg elastisk.

Eplecidereddikmaske mot fett hår

Hvis du sliter med fett hår, er denne hårmasken for deg! 

Du trenger:

 • 4 – 5 ss eplecidereddik
 • Juice fra en hel sitron
 • 1 ss honning

Forberedelser: virker best i fuktig hår 

Virketid: 30 minutter 

Hvorfor virker det? Eplecidereddik er utmerket for å balansere hårets pH-nivå som gir en sunn hodebunn. Eddiken hjelper også med å rense håret uten å fjerne for mye oljer. Sitronsaft absorberer overflødig olje, som er det som får håret til å se fett ut.

Honning hjelper håret med å beholde fuktighet og gir glatthet.

Tips: Hvis du sliter med fett hår anbefaler vi at du finner en sjampo og balsam som inneholder sitron eller annen sitrusfrukt. Syren fra sitronen hjelper med å redusere oljene i hodebunnen og minimalisere fett hår.

Kremaktig hårmaske for å fremme hårvekst

5 «gjør-det-selv» hårmasker til ulike hårtyper

Det er mange grunner til at hår ikke vokser så fort som det kan. Hvis du gir håret riktig næring (både utvendig og innvendig) kan du fremme hårvekst. Prøv denne næringsrike hårmasken! 

Du trenger:

 • 4 eggehviter
 • 5 ss mandelmelk
 • 2 ss kokosnøttolje

Tips: bruk en visp til å blande ingrediensene 

Forberedelser: virker best i fuktig hår 

Virketid: 45 minutter

 Hvorfor virker det? Eggehviter er full av proteiner, som hjelper med å styrke håret. I tillegg er mandler også en rik kilde til protein. Mandler er også fulle av vitamin E, en antioksidant som bidrar til å redusere betennelse og kan fremme hårvekst.