Tips & triks

Fem ting du ikke visste om rengjøring

Vi vet alle at det er viktig å holde hjemmet rent og ryddig og at et godt inneklima er alfa omega for vår helse.

Imidlertid har mange av oss en tendens til å overse eller nedprioritere små, men viktige detaljer i husholdningen, mens andre vasker selv om det kanskje ikke er nødvendig. I denne artikkelen har vi samlet en rekke eksempler som kommer overraskende på de fleste.

 • Oppvaskbørste – kjøkkenets mest effektive bakteriemagnet

I mange hjem blir oppvaskbørste flittig brukt, og nettopp fordi den i sitt daglige arbeid konstant er omgitt av vann og såpe, er rengjøring av oppvaskbørste noe man svært sjelden tenker over – hvor ofte rengjør du f.eks din oppvaskbørste? Nettopp fordi det samler seg utrolig mange bakterier i form av matrester og annet skitt mellom hårene, anbefales det faktisk å rengjøre børsten grundig med såpe og vann etter oppvask. Samtidig bør du legge den i eddik minst en gang i uken, da eddik har en bakteriedrepende effekt, og gjerne skift den ut på månedlig basis.

 • Biogan hode til oppvaskkost
  Produkt på salg
  kr 49,- kr 44,10
 • Biogan oppvaskkost
  Produkt på salg
  kr 69,- kr 62,10
 • Rund grytebørste laget av naturlige materialer
  Produkt på salg
  kr 89,- kr 80,10
 • Sengen din – Husstøvmiddens paradis

Mange av oss vasker sjeldent, eller så godt som aldri dynen eller puten vår. Mange tror at så lenge vi vasker vårt sengetøy regelmessig, er det tilstrekkelig – det er dog en sannhet med modifikasjoner. Dynen og puten din bør nemlig vaskes hver tredje måned ved 60 grader, for å unngå opphopning av støvmidd og bakterier, likeså bør man hver fjortende dag lufte dyne og pute.

Til gjengjeld er det ikke noe grunn til å bruke re opp sengen om morgenen – faktisk bør du helst unngå det. En oppredd seng holder nemlig på fuktighet, og gir perfekte forhold for husmidd.

Og de gode nyhetene stopper ikke her. Å re opp sengen er ikke det eneste du ikke trenger å gjøre. Du trenger for eksempel ikke vaske sengetøyet mer enn en gang i måneden, med mindre noen i husstanden er syk eller lider av allergi. Faktisk var det i gamle dager en tommelfingerregel på at man bare vasket sengetøyet for hver årstid – det er dog kanskje litt i underkant i dag.

Det samme gjelder for eksempel håndklær på badet, som man lett kan tørke seg med minst tre ganger før de vaskes. Vaskemaskin koster både vann og elektrisitet og forurenser miljøet med skadelige kjemikalier, så det er fornuftig å ikke vaske unødvendig.

Sist, men ikke minst er det en vanlig misforståelse at hyppig gulvvask er en hygienemessig nødvendighet. Spesielt tregulv har absolutt ikke godt av å bli vasket for ofte, og så lenge det støvsuges regelmessig, kan du fjerne flekker når du oppdager dem.

Når du skal vaske er det også viktig å unngå vaskemidler med sterke kjemikalier. Under finner du et utvalg naturlige rengjøringsmidler:

 • C soaps klut
  Produkt på salg
  kr 149,- kr 119,20
 • C soaps husvask agurk & mynte 500 ml
  Produkt på salg
  kr 159,- kr 127,20
 • C soaps glass & speilspray agurk og mynte 500 ml
  Produkt på salg
  kr 149,- kr 119,20
 • C soaps multispray agurk og mynte 750 ml
  Produkt på salg
  kr 149,- kr 119,20
 • C soaps oppvaskmiddel agurk og mynte 500 ml
  Produkt på salg
  kr 149,- kr 119,20
 • Ecover baderomsspray agurk & mynte 500ml
  Ecover bathroom cleaner spray mint & cucumber 500 ml
  Produkt på salg
  kr 77,- kr 69,30
 • Ecover flekkfjerner 200 ml
  Produkt på salg
  kr 99,- kr 89,10
 • all purpose cleaner
  Ecover all purpose cleaner 1 L
  Produkt på salg
  kr 69,- kr 62,10