Tips & triks

Er din rengjøring bærekraftig?

Er din rengjøring bærekraftig?

Mange av oss har fått økologi og bæredyktighet inn i hverdagen vår, når det handler om f.eks kosmetikk, hudpleie og matvarer. Men er du også bærekraftig når det kommer til rengjøring?

Når du skal bli kvitt vanskelige flekker og gjøre det skinnende rent, velger du den mest miljøvennlige løsningen? Og hvordan sikrer man at det er den mest bærekraftige måten å gjøre rent på? Dette er løsningen vi er ivrig etter å gi deg med våre bærekraftige rengjøringsprodukter. Her får du en guide for å unngå skadelige kjemikalier samtidig som du får en skinnende rent hjem.

Vær oppmerksom på faretegn 
Når du kjøper rengjøringsmidler, se på etiketten på produktet og sjekk om de er etsende, skadelige for deg eller miljøet? Det finnes ulike symboler, og mange av dem bør man definitivt unngå, i stedet se etter miljøvennlige alternativer og metoder.

Ikke bruk desinfeksjonsmidler 
Lukter kjøleskapet vondt eller er skjærefjølen godt brukt? Da er det lett for å bli fristet til å bruke desinfeksjonsmidler for å ta knekken på bakteriene. Men det er ikke i det hele tatt nødvendig. 

Eksempel: Skrubb skjærefjølen med salt og en halv sitron. Pensle deretter med olivenolje. Det er alt som skal til for å bli kvitt bakterier på et skjærebrett samtidig som du har gjort naturen en tjeneste.

Finn naturlige alternativer 
Rengjør ovnen med natron eller fjern kalk på badet med en halv sitron. Det er faktisk ganske utrolig hva vi har for hånden, kan vi med god samvittighet bruke til å overvinne skitt. Man trenger ikke ty til farlige kjemikalier som skader naturen.

Er din rengjøring bærekraftig?

Vi har flere naturlige rengjøringsprodukter – vi anbefaler Ecover og C Soaps. C Soaps er en trygg og effektiv gjeng grønne vaskemidler utviklet av Caroline Heyerdahl for hus, hytter, tøy, hud og hår. Serien er helt uten unødige kjemikalier som syntetiske vaskestoffer, farge, parfyme og rare navn som ftalater og er ikke testet på dyr.

Unngå klor
Når du bruker klor for å rengjøre toalettet utsetter du miljøet for unødvendig skade. Klor er ekstremt skadelig for vårt vannmiljø. Klor kan også utvikle seg til giftige gasser om du blander det med avkalkingsmidler. Det beste for deg og miljøet er å unngå dette. 

Skrubb heller toalettet med toalettbørste og bruk et miljøvennlig rengjøringsmiddel. Eco Clean toalettrens er uten klor, men med naturlig duft av essensielle oljer av grapefrukt og eukalyptus. 

Rengjøring med god samvittighet 
Det er ikke hyggelig å ha sterke kjemikalier i hendene. Erstatt dem med miljøvennlige alternativer, og unngå samtidig å skylle skadelige stoffer direkte ut i naturen hver gang du gjør rent. Når du ikke lenger trenger å være redd for å skade deg selv eller dine omgivelser ved brukt av unødvendig kjemikalier, vil det trolig føles mye bedre å rengjøre.

Vi håper vi har ar gitt deg ønsker om å overvinne skitt på en miljøvennlig måte. For det fortjener både deg og naturen! 

 • C soaps husvask agurk & mynte 500 ml
  kr 175,-
 • C soaps multispray fiken & solbær 750 ml
  kr 159,-
 • C soaps glass & speilspray lavendel 500 ml
  kr 159,-
 • oppvasktabletter 22 stk
  Ecover alt-i-et oppvasktabletter 22 stk
  kr 219,-
 • Ecover flekkfjerner 200 ml
  kr 99,-
 • Ecover multi surface cleaner spray 500 ml
  kr 69,-