Tips & triks

Alt du må vite om Betakaroten

Superjuice

Det florerer av betakaroten produkter på markedet. Her får du noen gode tips om hva du bør se etter når du skal velge kosttilskudd.

Betakaroten i naturen
Karotenoider er en gruppe pigmenter med gule, oransje og røde fargenyanser. Disse næringsstoffene produseres i planter og alger gjennom fotosyntesen, samt i noen bakterier og sopp. Karotenoidene har helseeffekter ved at de beskytter mot såkalt oksidativt stress, de kalles derfor antioksidanter. Mer enn 600 karotenoider er identifisert i naturen, hvorav betakaroten er den mest kjente*. 

Sett solbriller på huden
Er du brun i huden, har du en naturlig beskyttelse mot solens skadelige UV-stråler. Du som i løpet av vinteren blir melkehvit og dermed ømfintlig for sol, må ty til hjelp for å beskytte huden hele våren og sommeren. Dette gjør du ved å ta kosttilskudd med pigmenter (farger) fra planter og alger. Disse pigmentene vil, sammen med vitamin C, vitamin E, sink og selen, beskytte huden i solen. 

Bio-Life Betakaroten er et produkt med et bredt spekter av karotenoider, deriblant betakaroten, fra naturlige kilder som alger, urter og gulrot. Vitamin C og E er viktige antioksidanter som beskytter hudens celler mot frie radikaler som dannes i huden under soling. Sammen med mineralene sink og selen, vil dette kunne forsinke solforbrenning og hindre utvikling av soleksem. 

Det som skjer når du soler deg, er at de skadelige strålene fra solen skaper såkalt oksidativt stress i huden. Det blir altså en slags skade (oksidering) av hudcellene. Næringsstoffer som hindrer oksidering kalles for antioksidanter, og de hjelper deg til å tåle solen bedre.

Husk at næringsstoffene brukes opp når solen skinner på huden. Jo lenger du er ute i solen, og jo sterkere solen er, desto mer antioksidanter trenger du. Tilskudd kombineres selvsagt med solkrem om du er lenge ute i solen.

Bio-life Super Betakaroten
VKM (Vitenskapskomiteen for mattrygghet) har konkludert med at det er usikkert hvor stor dose som er riktig å ta (evt. hvor stor dose som er farlig) når betakaroten inntas som tilskudd. Studiene de støtter seg på er hovedsakelig med høye doser syntetisk betakaroten. Inntak via mat er helt ufarlig og anses som svært sunt! 

«Nå blir jeg gyllenbrun, ikke lyserød!», kunde.

Bio-life’s filosofi er å lage tilskudd som er så tett opptil mat som mulig. Råvarene skal ha naturlige kilder, og betakarotenproduktet baseres på alger, sopp og gulrot som kilde til betakaroten. Samtidig er det både alfakaroten og andre karotenoider, lykopen, lutein og zeaxantin i produktet. For å få et bredt tilskudd er det også tilsatt C-vitamin, E-vitamin, sink og selen. Til sammen utgjør disse næringsstoffene et kraftfullt antioksidanttilskudd som hjelper det med å beskytte hud og øyne fra solens skadelige stråler. 

«Soleksemen forsvant!», kunde.


Da gjenstår det bare å stille spørsmålet “gulroten eller superjuicen proppet med antioksidanter?” Velg kosttilskudd som du velger mat. Variert og sammensatt er løsningen.

http://advances.nutrition.org/content/4/4/474.full