Tips & triks

Alt du trenger å vite om spirulina

Spirulina stammer fra Sentral-Amerika og Afrika og er en av de første fotosyntetiske organismene på jorden. Spirulina er en blå-grønn mikroalge som både lever i ferskvann og i havet. Legenden forteller at Columbus oppdaget spirulina da de kom til Mexico på slutten av 1400-tallet.

På 1940-tallet skal en fransk antropolog ved navn Dr. Creach har funnet ut at Kanembistammen ved Lake Chad i Nord-Afrika hadde et uvanlig kosthold. Kanembistammen spiste oppsiktsvekkende mye alger fra sjøen og ryktet spredte seg om denne spennende føden.

I 1967 begynte man med de første oppdrettene i Mexico, og siden den gang har populariteten økt. NASA brukte spirulina under romferder, nettopp på grunn av dens konsentrerte næringsinnhold. I dag vokser og dyrkes spirulina i store ferskvannsdammer under kontrollerte former. Spirulina er en av få alger som kan vokse i vann med høy PH-verdi. Det finnes over 50 ulike arter og den vanligste er Arthrospira platensis. 

Næring

Når man snakker om spirulina nevner man som oftest begreper superfoods, og det er jo ikke så rart siden denne lille algen inneholder mange ulike næringsstoffer. Spirulina inneholder proteiner, karotenoider og klorofyll. Superfruits er økologisk dyrket og sertifisert. Spirulinapulveret kan brukes i smoothies eller matlagingen. Start med små doser på 1/2-1 ts for å tilvenne kroppen, og øk gradvis opp til en spiseskjed.