Tips & triks

Alt du trenger å vite om matcha te

Det kanskje mest viktigste å vite om matcha-te er at den har en deilig smak. Imidlertidig er det mye mer ved den velsmakede grønne drikken enn dens deilige, kremete smak.

Helsemessige fordeler

Matcha er full av antioksidanter og har 137 ganger mer antioksidanter enn vanlig grønn te. Den er også proppfull av polyfenoler, som kan forebygge hjertesykdom og bidra til å regulere blodsukkeret. Siden du spiser faktiske blader inneholder matcha-pulveret også litt fiber, som kan hjelpe med fordøyelsen.

Å drikke matcha-te er den vanligste måten å konsumere matcha på, men det er ikke den eneste måten. Siden matcha-blader er pulverisert kan det også brukes ofte i fast føde. Du kan inkorporere matcha-pulveret i alt fra frokost, middag, kake og dessert.

Kan lindre stress

Matcha inneholder en aminoforbindelse kalt L-theanine, som har vist at den skaper en beroligende og avslappende effekt. GABA stimulerer frigjøringen av hormonene dopamin og serotonin, som gjør deg glad. Kort sagt, å drikke matcha-te kan gjøre deg litt mer salig på en dårlig dag.

Matcha har tre ganger mer koffein enn vanlig grønn te, noe som tilsvarer omtrent en sterk kopp kaffe. I tillegg vil matchas unike kombinasjon av L-theanin og koffein ikke bare gi deg et lite kick – den kan faktisk få deg til å prestere bedre på skole og jobb.

Anti-aldring

Noen av de eldste menneskene på planeten bor i Okinawa, Japan. Mange av dem krediterer lang levetid med forbruket av matcha-te. Matchas antioksidantinnhold kan bidra til å bekjempe aldringsprosessen fra innsiden og ut, og etterlate deg en glødende, glatt hud langt inn i din voksne alder.